Νεκρό κάτω από τα συντρίμμια το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούσαν στην Αντιόχεια

Τραγική κατάληξη στις έρευνες - Βρέθηκαν νεκροί κάτω από τόνους τσιμέντο

Must Read

Νεκροί εντοπίστηκαν ο 65χρονος Γιώργος Αντύπας και η 62χρονη σύζυγός του Νίντα Αντύπα, οι οποίοι αγνοούνταν κάτω από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια, μετά από τον φονικό σεισμό σε ΤουρκίαΣυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες που μετακινούσαν τα μπάζα με μπουλντόζες, βρήκαν τη σορό του 65χρονου Έλληνα ομογενή κατά από τόνους τσιμέντο, ενώ λίγη ώρα αργότερα, νεκρή εντοπίστηκε κάτω από τα χαλάσματα και η σύζυγός του. 

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στο σημείο προκειμένου να εντοπιστεί το ζευγάρι έπαψε, καθώς παρά τις προσπάθειες τους με εκπαιδευμένα σκυλιά και θερμικές κάμερες, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνος ζωής κάτω από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, στην οποία έμεναν. 




«Δεν έχω νέα για τους γονείς μου. Τίποτα. Είμαι στην Κωνσταντινούπολη τώρα. Ήρθα από το Ντουμπάι γιατί ζω εκεί. Όλη την ώρα προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο σε ανθρώπους και να βρω κάτι για τους γονείς μου, αλλά τίποτα. Η τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους ήταν πριν τον σεισμό. Μετά τον σεισμό, όχι. Πήρα τις ελληνικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Κάλεσα πολλές φορές και κάθε φορά μου λένε ‘θα ψάξουμε για εσάς και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται’, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Δεν μας παίρνουν τηλέφωνο, εμείς τους παίρνουμε», δήλωσε η νωρίτερα η κόρη τους Ρίτα μιλώντας στο Star.

«Η θεία μου σώθηκε από γείτονες. Τη βοήθησαν οι γείτονες να βγει από το διαμέρισμα της. Δεν ήταν στο ίδιο κτίριο, αλλά στο διπλανό. Το κτίριο της δεν κατέρρευσε, οι δυο όροφοι μόνο. Εκείνη κόλλησε στο σπίτι και ήρθαν και τη βοήθησαν από την πρώτη ημέρα. Ζούσαμε στη Συρία και πήγαμε εκεί για να γλιτώσουμε από τον πόλεμο. Τέσσερις ημέρες έχουν περάσει, τι περιμένουν;», είπε ξεσπώντας.




Στην εκπομπή μίλησε και ο σύζυγος της κόρης του ζευγαριού: «Είμαστε απελπισμένοι. Ακούσαμε στις ειδήσεις ότι υπάρχει ελληνική ομάδα διάσωσης και για αυτό ζητάμε αν μπορούν να κινηθούν γρήγορα για να μας βοηθήσουν με αυτή την κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι πολύ λίγες, γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Τουλάχιστον θέλουμε να βρούμε τα πεθερικά μου ώστε να μπορέσουμε να τους κηδέψουμε στην εκκλησία, όπως τους αρμόζει», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Μέχρι τώρα τα πεθερικά μου βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Υπάρχει μια ομάδα διάσωσης που ήταν εκεί και μόλις αυτή τη στιγμή έσωσαν έναν γείτονά τους, αλλά οι διασώστες τώρα φεύγουν και δεν υπάρχει κάποιος να ψάξει και να σώσει κάποιον σε αυτό το κτίριο. Μου είπαν ότι δεν άκουσαν φωνές τώρα, για αυτό έφυγαν. Την πρώτη μέρα του σεισμού έσωσαν τρία άτομα από αυτό το κτίριο και ένα από αυτά τα άτομα μας είπε ότι άκουσαν την πεθερά μου να μιλάει και να φωνάζει το όνομά του και να του μιλάει. Η γυναίκα μου και η αδελφή της έστειλαν μήνυμα και μίλησαν με την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και τους είπε ότι ψάχνουν κάποιο ίχνος ζωής. Αυτό ήταν, τίποτα άλλο δεν έγινε. Άκουσα ότι υπάρχει ελληνική ομάδα διάσωσης στα χαλάσματα. Τους παρακαλώ αν μπορούν να πάνε και να δουν. Ίσως μπορούν να σώσουν κάποιους, να δουν αν είναι ζωντανοί. Μόλις έσωσαν τον γείτονά τους οι διασώστες. Δεν ακούγονται φωνές εδώ και 2-3 ημέρες από αυτό το κτίριο παρ’ όλα αυτά βγήκε ένας άνθρωπος ζωντανός. Ίσως υπάρχουν ελπίδες και για αυτούς».

Παράλληλα, ο ανιψιός των Ελλήνων περιέγραψε στην εκπομπή: «Μένουν σε μία πολυκατοικία στην Αντιόχεια, έξι ορόφων. Κατέρρευσε η πολυκατοικία όταν έγινε ο σεισμός. Ακούγαμε τα νέα για τον σεισμό και όλοι μας προσπαθούσαμε να έχουμε επαφή, στο κινητό, στο τηλέφωνο και δεν απαντούσαν από τότε μέχρι τώρα. Πρώτη φορά που τον πήρα εγώ ήταν ανοιχτό το κινητό του» είπε και πρόσθεσε: Υπάρχουν συγγενείς εκεί που έφυγαν αμέσως όταν έγινε ο σεισμός. Βγήκαν από τα σπίτια και μαζεύτηκαν στο ίδιο σημείο, επειδή μένουν κοντά και από τότε δεν τους βρήκαν. Δυστυχώς, δεν ακούγονται φωνές από τα συντρίμμια, αλλά εμείς ζούμε με την ελπίδα και ευχόμαστε να είναι καλά και να τους βρουν ζωντανούς» κατέληξε ο ανιψιός του ζευγαριού που αγνοείται.







Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στην Αντιόχεια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This