ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΣεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης - Συνεχίζονται σε Χατάι, Καχρανμαραμαράς

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Συνεχίζονται σε Χατάι, Καχρανμαραμαράς

Στα ερείπια θα πάνε μπουλντόζες να ανασύρουν σορούς

Την απόφαση να σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αποφάσισε η Τουρκία σήμερα, δεκατέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό και φονικό σεισμό των 7.8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου, που άφησε πίσω του περισσότερους από 40.000 νεκρούς.Οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από τις δύο περισσότερο πληγείσες επαρχίες, την Καχραμανμαράς και τη Χατάι, ανακοίνωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, Afad.

«Σε μεγάλο αριθμό επαρχιών οι προσπάθειες ερευνών έχουν τελειώσει. Συνεχίζονται στις επαρχίες Καχραμανμαράς και Χατάι, σε περίπου 40 κτίρια», δήλωσε ο Γιούνους Σεζέρ, επικεφαλής της Afad.

Την θέση των σωστικών συνεργείων θα πάρουν πλέον οι μπουλντόζες ώστε να ανασύρουν τις σορούς.

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο νότιο τμήμα της χώρας και στη Συρία και τον θάνατο 40.689 ανθρώπων στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Afad.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε πως 105.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές και θα κατεδαφιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ρεπορτάζ:

 






Δείτε επίσης:

 

«Έστριβα τσιγάρο και κάπνιζα» λέει 60χρονος που έμεινε εγκλωβισμένος 56 ώρες στα ερείπια στην Τουρκία

Συγκλονίζει Ελληνίδα διασώστρια για όσα βίωσε στην Τουρκία – «Άνθρωποι ούρλιαζαν όταν έβγαζαν νεκρό από τα χαλάσματα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή