H Ουκρανία «γελάει» με το «ειρηνευτικό σχέδιο» της Κίνας: «Αυτό δεν είναι ειρήνη, αλλά το πάγωμα του πολέμου»

Για «προκλητική προπαγανδιστική ενέργεια» κάνει λόγο ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ουκρανικής Βουλής

Must Read

Την ειρηνευτική πρόταση της Κίνας για τον πόλεμο ΡωσίαςΟυκρανίας έσπευσε να σχολιάσει ο επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας Μιχάιλο Ποντόλιακ, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σχέδιο που προτείνουν οι Κινέζοι «δεν αφορά την ειρήνη, αλλά το πάγωμα του πολέμου».

Συγκεκριμένα, ο Ποντόλιακ έκανε μια αξιολόγηση του ειρηνευτικού σχεδίου 12 σημείων που πρότεινε η Κίνα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι «κάθε ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει κατάπαυση του πυρός και νέα συνοριακή γραμμή θα συνεχίσει την κατοχή και τη ρωσική γενοκτονία στο ουκρανικό έδαφος. Αυτό δεν είναι ειρήνη, αλλά το πάγωμα του πολέμου. Η ήττα της Ουκρανίας είναι τα επόμενα στάδια της ρωσικής γενοκτονίας. Η ουκρανική πρόταση είναι γνωστή: η απόσυρση των Ρώσων  στρατιωτών μέχρι τα σύνορα που ίσχυαν το 1991».

Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε το «έγγραφο θέσεων» με τις προτάσεις του για την «πολιτική λύση της ουκρανικής κρίσης», με αφορμή την επέτειο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, καλώντας σε κατάπαυση του πυρός και ειρηνική επίλυση του προβλήματος.

Αρνητικός στην κινεζική πρόταση και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Rada (ουκρανική Βουλή), Ολεξάντρ Μέρεζκο, επικρίνοντας το κινεζικό «ειρηνευτικό σχέδιο» και χαρακτηρίζοντάς το «προκλητική προπαγανδιστική ενέργεια της Κίνας», σε ανάρτηση του στη σελίδα του στο Facebook.

«Ένα σύνολο από διακηρυκτικά κενά συνθήματα που δεν υποστηρίζονται από λεπτομέρειες και μηχανισμούς εφαρμογής. Και μερικά από αυτά τα συνθήματα είναι ακόμη και επιβλαβή, όπως το “να σταματήσουν οι μονομερείς κυρώσεις”. Θυμίζει πολύ την υποκριτική σοβιετική ρητορική του “αγώνα για την ειρήνη”. Αυτό δεν είναι ένα ειρηνευτικό σχέδιο, αλλά μια προκλητική προπαγανδιστική ενέργεια της ΛΔΚ. Το ερώτημα είναι, σε τι αποσκοπεί αυτή η ενέργεια, αλλά σαφώς όχι στην επίτευξη μιας γνήσιας και δίκαιης ειρήνης με βάση το διεθνές δίκαιο», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δυτικές πήγες, η Κίνα κατέθεσε την συγκεκριμένη ειρηνευτική πρόταση με σκοπό αυτή να απορριφθεί από την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ, κάτι που θα «νομιμοποιήσει», κατόπιν, τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This