Η κυβέρνηση Ερντογάν «αρπάζει» ιδιωτικές εκτάσεις – Θα δημιουργήσει πόλεις με κοντέινερ στο Χατάι

«Προσωρινή» η κατάσχεση λέει το γραφείο του κυβερνήτη του Χατάι

Must Read

Το Γραφείο του Κυβερνήτη της τουρκικής επαρχίας Χατάι έχει κατασχέσει «προσωρινά» ορισμένες ιδιόκτητες εκτάσεις για να δημιουργήσει πόλεις με κοντέινερ για τους επιζώντες του σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα bianet.org οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων θα πληρωθούν αργότερα, σύμφωνα με την εντολή που δημοσιεύτηκε νωρίς την Δευτέρα.

Η εντολή βασίστηκε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε σε 10 επαρχίες της Τουρκίας που επλήγησαν από τους τεράστιους σεισμούς τον περασμένο μήνα, δήλωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι κατασχεθείσες εκτάσεις βρίσκονται στις συνοικίες Antakya, Belen, Defne, Samandag, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol και Hassa.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς ανέρχεται σε σχεδόν 50.000 και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς περισσότερα από 227.000 κτήρια καταστράφηκαν, ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μετά τους σεισμούς.

*φωτογραφεία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This