Κόλαση φωτιάς στη βόρεια Ισπανία, με 120 πυρκαγιές να «καταπίνουν» δασικές εκτάσεις

«Τρομοκράτες» χαρακτηρίζουν οι τοπικοί άρχοντες τους εμπρηστές που -είναι πεπεισμένοι πως- κρύβονται πίσω από τις εκατοντάδες φωτιές που ξεσπούν ταυτόχρονα

Must Read

Aποτέλεσμα εμπρησμού είναι, σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότερες από τις συνολικά 119 πυρκαγιές που «καταβροχθίζουν» δάση στη βόρεια Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Αστούριας και στη γειτονική Κανταβρία.

Οπως ανέφεραν οι αρχές, η 91 από αυτές εντοπίζονται στην αυτόνομη περιφέρεια της Αστούριας, ενώ κάποια στιγμή νωρίτερα μαίνονταν ταυτόχρονα 160 πυρκαγιές στις δύο αυτές ορεινές επαρχίες που φημίζονται για τα δάση τους.

«Αντιμετωπίζουμε πραγματικούς τρομοκράτες που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, χωριά και πόλεις», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Αστούριας, Αντριάν Μπαρμπόν, ενώ αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «εκείνοι που δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν αξίζει να αποκαλούνται αλλιώς», αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό που απέδωσε στους εμπρηστές.

Οι ισχυροί άνεμοι επιδεινώνουν την κατάσταση

Οι πυρκαγιές πήραν διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να κλείσουν και να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις εστίες τους πολλές εκατοντάδες άνθρωποι. Η παραθαλάσσια πόλη Βαλντές περικυκλώθηκε από τις φλόγες και έχει αποκλειστεί από την υπόλοιπη χώρα, ενώ στο Οβιέδο, την πρωτεύουσα της Αστούριας, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια, εξαιτίας μιας πυρκαγιάς στο όρος Ναράνκο.

Στο Καστεγιόν, στην περιοχή της Βαλένθια, οι πυροσβέστες κατάφεραν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο μια δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Μαρτίου. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά για φέτος, η οποία υπολογίζεται ότι έκαψε συνολικά 47.000 στρέμματα.

Η Ισπανία υποφέρει από μακροχρόνια ξηρασία και οι αρχές πιστεύουν ότι η περίοδος των πυρκαγιών, η οποία μέχρι πριν κάποια χρόνια περιοριζόταν μόνο στο καλοκαίρι, θα επεκταθεί και την άνοιξη και το φθινόπωρο, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Το 2022, μια «μαύρη χρονιά» για την Ευρώπη, η Ισπανία ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο, αφού καταγράφηκαν στη χώρα σχεδόν 500 πυρκαγιές, οι οποίες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS – European Forest Fire Information System), έκαναν στάχτη τρία εκατομμύρια στρέμματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This