Στην Κίνα ο πρώτος νεκρός σε ολόκληρο τον κόσμο από τη γρίπη των πτηνών!

Ο ΠΟΥ επισημαίνει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τυχόν νέα πανδημία, καθώς ο συγκεκριμένος ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο...

Must Read

Μια γυναίκα είναι επίσημα ο πρώτος άνθρωπος που πεθαίνει από τη γρίπη των πτηνών Η3Ν8, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να σημειώνει πως πρόκειται για μια 56χρονη Κινέζα από την επαρχία Γκουαντόνγκ στη νοτιοανατολική Κίνα.

Ο ιός Η3Ν8 εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στη Βόρεια Αμερική και μέχρι σήμερα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι μπορεί να μεταδοθεί σε άλογα, σκύλους και θαλάσσιους ελέφαντες, καθώς δεν είχε εντοπιστεί ποτέ σε ανθρώπους. Ωστόσο, πέρσι την άνοιξη καταγράφηκαν στην Κίνα τα πρώτα δύο μη θανατηφόρα κρούσματα, ένα τον Απρίλιο και άλλο ένα τον Μάιο.

Η 56χρονη γυναίκα που έχασε, τελικά, τη ζωή της από τον ιό, ασθένησε στις 22 Φεβρουαρίου και νοσηλεύτηκε με σοβαρή πνευμονία στις 3 Μαρτίου. Οσον αφορά δε τον θάνατό της, αυτός επιβεβαιώθηκε στις 16 του μήνα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. «Η ασθενής είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα. Είχε εκτεθεί σε ζωντανά πουλερικά προτού ασθενήσει, καθώς και σε άγρια πουλιά γύρω από το σπίτι της», ανέφερε ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «τη στιγμή που συντασσόταν αυτή η έκθεση» από τις κοντινές επαφές της κανείς δεν μολύνθηκε, ούτε είχε εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας.

Μηδαμινός ο κίνδυνος μετάδοσης σε παγκόσμιο επίπεδο

Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως η γυναίκα μολύνθηκε όταν ήρθε σε επαφή με ζωντανά πουλιά σε μια αγορά, η ακριβής πηγή της μόλυνσης δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Άγνωστη παραμένει και η σχέση αυτού του ιού με τις άλλες γρίπες των πτηνών του τύπου Α(Η3Ν8) που μεταδίδονται στα ζώα, σημειώνει ο ΠΟΥ, ζητώντας να γίνουν έρευνες για το θέμα αυτό.

Ο ΠΟΥ υπογράμμισε ότι τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και, κατά συνέπεια, ο κίνδυνος εξάπλωσης σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο θεωρείται «μηδαμινός». Ο ΠΟΥ τόνισε, ωστόσο, ότι είναι αναγκαίο να παρακολουθείται διαρκώς η κατάσταση, λόγω του κινδύνου μετάλλαξης του ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This