Σάλος στην Τουρκία: Έδιωξαν σεισμόπληκτους από σκηνές για να βάλουν αστυνομικούς

Must Read

Ο Δήμος της Περιφέρειας Battalgazi της επαρχίας Μαλάτια στην Τουρκία, μετέφερε τους πληγέντες των φονικών σεισμών του Φεβρουαρίου από τις συλλογικές τους σκηνές, για να δημιουργήσει χώρο για τους αστυνομικούς!

Η επίμαχη απόφαση, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 14 Απριλίου, προκάλεσε τεράστια αντίδραση σε πολλούς κατοίκους της σεισμόπληκτης περιοχής.

Οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και έχουν αφήσει εκατομμύρια άστεγους. Οι κάτοικοι αναζητούσαν καταφύγιο σε προσωρινά καταλύματα που παρείχαν οι ΜΚΟ και οι τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων συλλογικών σκηνών και κοντέινερ που είχαν στηθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την περιοχή.

Μετά τη σκηνή των 250 κλινών που είχε στήσει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας, εκκενώθηκε και η σκηνή 100 κλινών που είχε στήσει ο δήμος Battalgazi στην οδό İnönü.

Ένας επιζών του σεισμού που έμεινε στη σκηνή του δήμου Battalgazi αλλά ξαφνικά του ζητήθηκε να φύγει με τα υπάρχοντά του, είπε:

«Οι υπάλληλοι του δήμου είπαν ότι η αστυνομία ταραχών θα χρησιμοποιήσει τις σκηνές. Οι γυναίκες και τα παιδιά είναι σε άθλια κατάσταση. Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να βρουν μια σκηνή για να μείνουν, αλλά τους έδιωξαν και από εκεί».

Ο σεισμόπληκτος πρόσθεσε ότι τους πέταξαν στους δρόμους μέσα στη βροχή και τη λάσπη και πρόσθεσε: «Τα υπάρχοντά μας πετάχτηκαν σε φορτηγά στη βροχή σαν σακούλες σκουπιδιών. Είπαμε ότι δεν υπάρχει κάπου να πάμε, αλλά δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε να ακούσουν».

Άλλοι σεισμόπληκτοι δήλωσαν ότι η αστυνομία δεν ήρθε και οι σκηνές έμειναν άδειες!

Οι πληγέντες οδηγήθηκαν σε μια σκηνή με 300 κλίνες που είχαν στήσει φιλάνθρωποι, ωστόσο, τους απαγορεύτηκε η είσοδος κατά την άφιξη, αφήνοντάς τους αποκλεισμένους και χωρίς καταφύγιο.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This