Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 10 Έλληνες στο Σουδάν

Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τζιμπουτί

Must Read

Δεκαοχτώ Έλληνες έχουν συνολικά απεγκλωβιστεί από το εμπόλεμο Σουδάν τις τελευταίες ώρες, με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας. Παραμένουν περίπου 100 ακόμη στη χώρα, όπου μετρά 420 νεκρούς σε 10 μέρες από τις λυσσαλέες μάχες των δύο αντίπαλων στρατηγών.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Η επόμενη κίνηση για τους διασωθέντες είναι να μεταφερθούν στην Ελλάδα μέσω της Αιγύπτου, όπου βρίσκονται ήδη δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη. Την είδηση έκανε γνωστή ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter.

 

Μάλιστα, η νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Σουδάν που ολοκληρώθηκε προ ολίγου. 

 



Απο την αφρικανική χώρα χθες αποχώρησαν 8 Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται δύο τραυματίες με γαλλικό αεροσκάφος, ενώ χθες στην Αίγυπτο έφθασαν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-27J της Ελληνικής Πολεμικής με σκοπό να μεταφέρουν τους Ελληνες που θα απεγκλωβίσουν στο Τζιμπουτί. Η απομάκρυνση της πρώτης ομάδας Ελλήνων από το Σουδάν ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών. Το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε το απόρρητο σχέδιο «Κόσμος» με την απογείωση των δύο ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 & C-27 από την Ελευσίνα, με προορισμό τη Νότια Αίγυπτο. Έχει προηγηθεί συγκεκριμένη προετοιμασία, με όλους τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών από το εμπόλεμο Σουδάν, να έχουν περάσει από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο αλλά και το τμήμα «Γεωγραφικής Ιατρικής». Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αλλά και τμήμα ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

 



Στο Βερολίνο 101 διασωθέντες

Το πρώτο στρατιωτικό αεροσκάφος της Μπούντεσβερ με 101 ανθρώπουςπου απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Σουδάν προσγειώθηκε στο Βερολίνο νωρίς το πρωί, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Το αεροσκάφος μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τη χώρα στη Γερμανία από την ιορδανική στρατιωτική βάση Αλ Αζράκ, που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποιεί ως κέντρο για την επιχείρηση.

 

 

 

 



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This