Ο Κάρολος έτοιμος για φαντασμαγορική στέψη

Την τελετή, η οποία έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1066 μ.Χ., αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 300.000.000 άτομα

Must Read

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στο Λονδίνο, όπου θα λάβει χώρα η φαντασμαγορική στέψη του βασιλιά Καρόλου στο αβαείο του Γουέστμινστερ, με μια τελετή που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1066 μ.Χ.

Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, αν και μετά τη στέψη του θα αποχωρήσει από το αβαείο του Γουέστμινστερ φορώντας το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα ή στέμμα του κράτους. Η Καμίλα, από την άλλη, θα στεφθεί βασίλισσα με το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας, το οποίο έχει τροποποιηθεί για να συμπεριλάβει μερικά από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα στεφθούν βασιλιάς και βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου (αριστερά στη φωτο) και η Καμίλα θα στεφθεί βασίλισσα με το στέμμα της βασίλισσας Μαρίας

Την τελετή με τις αμέτρητες ιστορικές αναφορές αναμένεται να παρακολουθήσουν παγκοσμίως περισσότεροι από 300.000.000 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες εκτιμάται πως θα βρεθούν κατά μήκος της διαδρομής που θα περάσει η πομπή από το παλάτι του Μπάκιγχαμ έως το αβαείο του Γουέστμινστερ.

Πλήθος κόσμου θα κατακλύσει το παλάτι του Μπάκιγχαμ

Περίπου στις 10.00 θα αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτοι καλεσμένοι. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πάνω από 850 εκπρόσωποι κοινοτήτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και οι περίπου 450 προσκεκλημένοι που έχουν λάβει μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους. Λίγο αργότερα αρχηγοί κρατών, υπουργοί της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, βασιλείς άλλων κρατών και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φτάσουν στο αβαείο.

Τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο θα μεταδώσουν ζωντανά τη φαντασμαγορική τελετή

Απούσα η Μέγκαν Μαρκλ

Στην τελετή θα βρίσκεται σχεδόν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως θα απουσιάζει η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ, η οποία εδώ και καιρό έχει δηλώσει ότι δεν θα παραστεί στην τελετή. Μεταξύ άλλων, εντός του ναού θα βρεθούν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, όλοι οι προκάτοχοί του, το υπουργικό συμβούλιο αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ.

Στις 12.20 η πομπή με τον βασιλιά και τη βασίλισσα θα ξεκινήσει από το παλάτι για το αβαείο, όπου προγραμματίζεται να φτάσουν κατά τη 1 για να αρχίσει η τελετή. Οταν στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος, θα ηχήσουν οι σάλπιγγες και στρατιωτικά αγήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα πυροβολούν στον αέρα χαιρετίζοντας τη στέψη.

Τελευταίες πρόβες για την τελετή

Αφού επιστρέψουν στο παλάτι και δεχτούν τις στρατιωτικές τιμές, ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι για να χαιρετήσουν το πλήθος και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις.

Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή η συναυλία της στέψης στους χώρους του κάστρου του Ουίνδσορ. Σταρ του βεληνεκούς του Τομ Κρουζ, του Λάιονελ Ρίτσι και της Κέιτι Πέρι, μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών» για τους εορτασμούς, στους οποίους μια πιο ανέμελη νότα αναμένεται να δώσει ο Γουίνι το Αρκουδάκι, που είχε παραστεί και σε ένα παιδικό πάρτι στον κήπο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για την 80ή επέτειο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 2006.

Τομ Κρουζ και Λάιονελ Ρίτσι μεταξύ των επίτιμων καλεσμένων της τελετής
  • Δείτε ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This