Τελικά αποτελέσματα: Επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία για την Προεδρία

Must Read

Με καταμετρημένο το 97,67% των εκλογικών τμημάτων, ο Ερντογάν, είχε ποσοστό 49,35% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 44,98%

Με την διαβεβαίωση ότι βρίσκεται «καθαρά μπροστά» αλλά μοιάζοντας να αποδέχεται πλέον πως τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου, το αποτέλεσμα του οποίου θα «σεβαστεί», ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ομιλία από το μπαλκόνι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), σε μεγάλο πλήθος οπαδών  του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Τελικά αποτελέσματα στην Τουρκία

Ο 69χρονος Ερντογάν ανέφερε πως προηγείται με 2,6 εκατομμύρια ψήφους του αντιπάλου του, του 74χρονου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η παράταξή του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στην τουρκική Βουλή μαζί με τον εταίρο του, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα MHP.

Κιλιτσντάρογλου: «Θα κερδίσουμε στον δεύτερο γύρο»

Νίκη «στον δεύτερο γύρο» των προεδρικών εκλογών, υποσχέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στους υποστηρικτές του, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Αν το έθνος μας ζητήσει δεύτερο γύρο, θα τον δεχθούμε ευχαρίστως. Και θα τον κερδίσουμε οπωσδήποτε», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου περικυκλωμένος από εκπροσώπους των έξι κομμάτων του συνασπισμού.

Με πορτοκαλί χρώμα οι χώρες όπου οι τούρκοι ψήφισαν Ερντογάν
Με πορτοκαλί χρώμα Οι περιοχές που κέρδισε ο Ερντογάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This