ΗΠΑ: Παραμένει ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας! «Παύση» στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν περικοπές στον προϋπολογισμό, ώστε να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του χρέους

Must Read

Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να μην τα βρίσκουν για την αύξηση του ορίου του χρέους, με τον κίνδυνο της… χρεοκοπίας των ΗΠΑ να προβάλει ολοένα και πιο πιθανός!

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Κογκρέσο, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακKάρθι δήλωσε απόψε ότι πρέπει να γίνει μια «παύση» στις διαπραγματεύσεις με τον Λευκό Οίκο για την αύξηση του ορίου του χρέους, με την κυβέρνηση να παραδέχεται ότι «προσέκρουσε» σε «πραγματικές διαφορές» με τους Ρεπουμπλικάνους και ότι οι συζητήσεις είναι «δύσκολες».

Η Δημοκρατική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Βουλή, δίνουν αγώνα με τον χρόνο, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία και να αποφύγουν τη στάση πληρωμών, μετά την 1η Ιουνίου 2023. Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει μέχρι τότε το όριο του αμερικανικού χρέους, η χώρα ενδέχεται να σταματήσει να αποπληρώνει τα δάνειά της, μια δυνητικά καταστροφική πιθανότητα για τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Χθες Πέμπτη, ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ΜακΚάρθι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι ήταν εφικτή μια -κατ’ αρχήν- συμφωνία. Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν περικοπές στον προϋπολογισμό, ώστε να εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του χρέους. «Πίστευα πραγματικά ότι φτάσαμε σε ένα σημείο όπου ήταν ορατή μια διέξοδος», δήλωσε σήμερα ο ΜακΚάρθι, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα την επόμενη χρονιά».

Η Γουόλ Στριτ, αντιδρώντας στην… εξανέμιση της αρχικής αισιοδοξίας του πρωινού, είδε τους τους δείκτες να γέρνουν προς το «κόκκινο» γύρω στα μισά της συνεδρίασης. Ως εκ τούτου, κατά τις 20.45 (ώρα Ελλάδας) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε πτώση -0,34%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This