Διαρροές για το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν – «Κόβεται» από το ΥΠΕΞ ο Τσαβούσογλου

Υπουργός Οικονομικών φέρεται πως αναλαμβάνει ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το συγκεκριμένο πόστο το 2015

Must Read

Εν αναμονή της ανακοίνωσης, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, του νέου υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας, μετά τη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, οι «διαρροές» για τα ονόματα που θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία συνεχίζονται, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιβεβαιώνεται, μέχρι στιγμής, πως «αφήνει» το Υπουργείο Εξωτερικών στον Ιμπραχίμ Καλίν, έμπιστο σύμβουλο του Τούρκου προέδρου.

Σήμερα Τρίτη 30/5 συνεδρίασε για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα AKP, μετά τη νίκη του ηγέτη του στις εκλογές, ενώ, λίγες ώρες αργότερα, το «Fox Haber» διέρρευσε τη «λίστα» με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε στα μέλη του AKP. Με βάση αυτήν, πέρα από την αντικατάσταση του Τσαβούσογλου από τον Καλίν, στο Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να παραμένει ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ για τη θέση του «τσάρου» της πολύπαθης τουρκικής οικονομίας, παίζει όλο και πιο «δυνατά» το όνομα του Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σιμσέκ είχε ήδη μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν, αλλά δεν έγιναν ανακοινώσεις, με τα τουρκικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι η παρουσία του ως επικεφαλής της οικονομίας της Τουρκίας, όχι μόνο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη, αλλά θα συμβάλει και στην εκτόνωση της ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται εδώ και καιρό η τουρκική λίρα.

Στη θέση του, εξάλλου, φέρεται να παραμένει και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναλαμβάνοντας εκ νέου χρέη υπουργού Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, η διαφαινόμενη παραμονή του Ακάρ στο Υπουργείο Άμυνας, σημαίνει πως, τελικά, ούτε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Χακάν Φιντάν, αλλά ούτε και ο -επίσης υποψήφιος για τη θέση- Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Σεϊφουλάχ Χατζιμουφτούογλου, θα αναλάβουν τα ηνία του τόσο νευραλγικού και κομβικού αυτού υπουργείου.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Στη Μολβαδία και όχι στα Κατεχόμενα η πρώτη επίσημη επίσκεψη

Σε… άλλα τουρκικά, νέα, ο Ερντογάν για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν θα ακολουθήσει την συμβολική κίνηση που κάνει κάθε φορά που κερδίζει τις εκλογές στην πατρίδα του, καθώς η πρώτη του επίσημη επίσκεψη δεν θα είναι στα Κατεχόμενα της Κύπρου!

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Μολδαβία την Πέμπτη 1η Ιουνίου, προκειμένου να παρευρεθεί στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και περίπου 20 ηγέτες άλλων χωρών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This