Ξεμύτισε το TCG Anadolu και πλέει προς Καστελλόριζο!

Επίδειξη σημαίας από τη ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου

Must Read

Προς το Καστελλόριζο κατευθύνεται το πολυδιαφημισμένο ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, TCG Anadolu, θέτοντας τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με το Open, σήμερα το μεσημέρι, η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου πέρασε τα Στενά και αργά το απόγευμα βρισκόταν στη δυτική πλευρά της θαλάσσιας περιοχή ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο.

Το TCG Anadolu, συνοδεία φρεγάτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, κινείτο με χαμηλή ταχύτητα θέλοντας να κάνει επίδειξη σημαίας και ευρισκόμενο εν πλω προς την περιοχή τουρκικής άσκησης στα νοτιοδυτικά του Ακσάζ (σ.σ. εκεί υπάρχει ναύσταθμος του τουρκικού ναυτικού στη νοτιοανατολική ακτή του Αιγαίου Πελάγους, στη Μαρμαρίδα) και ανοιχτά του Καστελλόριζου, όπου υπολογίζεται ότι θα φτάσει μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Στην περιοχή της άσκησης έχουν ήδη αναπτυχθεί 50 μονάδες επιφανείας του τουρκικού στόλου, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στο ελληνικό επιτελείο, με το Πολεμικό Ναυτικό να παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή, τόσο μέσω ραντάρ, όσο και μέσω των ελληνικών πλοίων που βρίσκονται διάσπαρτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This