Ο Ερντογάν επέστρεψε στις προκλήσεις: Η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι ο μόνος τρόπος να λυθεί το Κυπριακό

«Όσοι επιδίδονται σε παράλογες εξοπλιστικές δραστηριότητες εναντίον των ισορροπιών στο νησί και στην περιοχή, θα πρέπει να υπολογίσουν εξονυχιστικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι προσπάθειες», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος από τα Κατεχόμενα

Must Read

Τηρώντας, τελικά, την… παράδοση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τα Κατεχόμενα, στο πρώτο του ταξίδι εκτός Τουρκίας, μετά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της χώρας.

Και, στη συνάντησή του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, κυριάρχησε, φυσικά, το Κυπριακό, με τις κοινές δηλώσεις τους να είναι ιδιαίτερα επιθετικές προς την Ελλάδα, πιστοποιώντας, αν μη το άλλο, πως η προσωρινή «ανακωχή» μετά την ανθρωπιστική βοήθεια της χώρας μας στους πολύνεκρους καταστροφικούς σεισμούς της γείτονος, έλαβε τέλος.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «εάν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της αναγνώρισης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», εμμένοντας σε μία προϋπόθεση, η οποία για την Ελλάδα αποτελεί, ως γνωστόν, «κόκκινη γραμμή».

Ο Ερντογάν σημείωσε, επίσης, πως «οι Τουρκοκύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ μειονότητα και δεν θα γίνουν ποτέ μειονότητα. Οσοι αγνοούν αυτές τις πραγματικότητες, συνεχίζουν να ονειρεύονται ότι είναι ο μοναδικός κυρίαρχος του νησιού», ενώ, στρεφόμενος ξεκάθαρα κατά της Ελλάδας, επισήμανε πως «όσοι επιδίδονται σε παράλογες εξοπλιστικές δραστηριότητες εναντίον των ισορροπιών στο νησί και στην περιοχή, θα πρέπει να υπολογίσουν εξονυχιστικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι προσπάθειες».

«Η ειρήνη και η ασφάλεια των αδελφών μας σημαίνει και δική μας ειρήνη και ασφάλεια ως πατρίδα τους. Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου με όλα τα μέσα και τις δυνατότητές μας», πρόσθεσε.




Κατά τη διάρκεια, εξάλλου, της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν δέχτηκε και την ακόλουθη ερώτηση από δημοσιογράφο του TRT: «Θα έχει η Τουρκία έναν οδικό χάρτη για την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο τη νέα περίοδο; Σε αυτό το πλαίσιο, εάν δημιουργηθεί ένα τραπέζι μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, θα έχει η Τουρκία οποιαδήποτε προϋπόθεση για να καθίσει σε αυτό το τραπέζι;».

Η απάντησή του Τούρκου προέδρου ήταν η ακόλουθη: «Ο οδικός μας χάρτης είναι ήδη ξεκάθαρος, αυτός ο οδικός χάρτης έχει ως σημείο αναφοράς την Ειρήνη, γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτές τις θάλασσες, εκτός από την ειρήνη. Και, αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, τότε θα πρέπει να στραφούμε σε διαφορετική υλοποίηση του έργου, θέλουμε να μην τίθενται τέτοια εμπόδια μπροστά μας. Θέλουμε το Αιγαίο Πέλαγος να δώσει το μήνυμά του στον κόσμο ως Θάλασσα της Ειρήνης».

Από την πλευρά του ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, σημείωσε ότι «η Γαλάζια Πατρίδα βρίσκεται σε ασφαλή χέρια. Ο τουρκοκυπριακός λαός ήταν πάντα δεμένος με τη μητέρα πατρίδα, τη Δημοκρατία της Τουρκίας». «Με τη στήριξή σας, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη νέα πολιτική μέχρι τέλους», πρόσθεσε.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This