Πόλεμο θέλει το Κόσοβο: Νέα σύλληψη Σέρβου δυναμιτίζει το κλίμα στην περιοχή

Συνελήφθη στη Μιτρόβιτσα ο αρχηγός της οργάνωσης «Πολιτική Προστασία»

Must Read

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου παρουσίασε σήμερα σχέδιο για την εκτόνωση των εντάσεων στο βόρειο τμήμα της περιοχής όπου οι Σέρβοι αποτελούν πλειοψηφία, το οποίο περιλαμβάνει τη διενέργεια νέων αυτοδιοικητικών εκλογών και μειώσεις στην ειδική αστυνομία, έπειτα από πιέσεις από κρίσιμους Δυτικούς υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της περιοχής από τη Σερβία.

Όμως η σύλληψη την ίδια ημέρα ενός Σέρβου ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τον Κοσοβάρο υπουργό Εσωτερικών ως υποκινητής των επιθέσεων σε μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, KFOR, στη διάρκεια ταραχών με τους Σέρβους τον περασμένο μήνα πυροδότησε νέο κύμα οργής στην εύθραυστη περιοχή.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Τζελάλ Σβετσλία συνελήφθη ο αρχηγός της οργάνωσης «Πολιτική Προστασία» ο οποίος κατηγορείται ότι υποκίνησε και οργάνωσε τις επιθέσεις κατά των μελών της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης και των αστυνομικών.

«Η εποχή των εγκληματικών συμμοριών στα βόρεια της χώρας μας έχει τελειώσει. Όλα τα άτομα ή οι εγκληματικές ομάδες που παραβίασαν την ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη της Δημοκρατίας του Κοσόβου θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη» αναφέρει ο Τζελάλ Σβετσλία.

Περίπου 200 Σέρβοι συγκεντρώθηκαν στη Βόρεια Μιτρόβιτσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη, με την αστυνομία του Κοσόβου με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων να στέκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Αμερικανοί στρατιώτες της KFOR βρίσκονται επίσης κοντά.

Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, η σύλληψη έγινε μέσα σε κατάστημα στην βόρεια Μιτρόβιτσα από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα. Οι σειρήνες στην νόρεια Μιτρόβιτσα ήχησαν και εκατοντάδες Σέρβοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο κέντρο της πόλης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This