Προκαλούν ξανά οι Αλβανοί – Αντιδράσεις για την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη να παραστεί στην ορκωμοσία του

Ισχυρίζονται ότι δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία τους

Must Read

Δεν πρόκειται να ορκιστεί σήμερα, Τρίτη 27/6, δήμαρχος της Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης, καθώς το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα των συνηγόρων του που ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος ή να συνοδευτεί τουλάχιστον για να παρουσιαστεί στην ορκωμοσία που είχε οριστεί για σήμερα, διότι όπως ισχυρίστηκαν αυτό δεν προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία.

Συνεπώς ο Φρέντι Μπελέρης δεν θα είναι στην Χειμάρρα, δεν θα ορκιστεί εν όψει του δημοτικού συμβουλίου, οπότε δεν θα είναι ακόμα επίσημα δήμαρχος της Χειμάρρας, χρέος το οποίο θα εκτελεί ο προηγούμενος δήμαρχος κατά την αλβανική νομοθεσία. Ξεκινά έτσι μια νέα περιπέτεια για τον Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων. Για κοροϊδία κάνουν λόγο στη Χειμάρρα, διότι, όπως λένε, το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει σε ισχύ και οι δικαιολογίες για φόβους διαφυγής του δεν ευσταθούν. «Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

 






Διαβάστε ακόμα:

Αγωνία για τον Μπελέρη, μετά και το νέο «όχι» των Αλβανών – Ελπίδες να παραμείνει δήμαρχος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This