Αφωνία των Ευρωπαίων για Μπελέρη: Ούτε ο Μπορέλ, ούτε η Ούρσουλα «ενόχλησαν» τον Ράμα στις Βρυξέλλες!

Must Read

Η άδικη, παράνομη και προμελετημένη από την αλβανική κυβέρνηση σύλληψη και προφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη και η συνέχιση αυτής χωρίς κανέναν λόγο, είναι μια ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα του Έντι Ράμα ο οποίος θέλει να εξοντώσει τον ομογενή δήμαρχο και να κάμψει την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

Όλες οι μεθοδεύσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση, της αποδυνάμωσης και εξαφάνισης του ελληνικού στοιχείου από την περιοχή και του σφετερισμού των περιουσιών της μειονότητας.

Για όλα αυτά, για όλες τις ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης, υποτίθεται έχει ενημερωθεί λεπτομερώς η Ευρώπη και τα ηγετικά της όργανα. Ή τουλάχιστον αυτό έλεγαν από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη και την προφυλάκιση Μπελέρη ως ένα θέμα το οποίο «άπτεται των βασικών αξιών της ΕΕ».

Να όμως, που φαίνεται πως για την ΕΕ δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα οι φασιστικές μεθοδεύσεις του Ράμα, όπως αποδείχθηκε από τη χθεσινή του παρουσία στις Βρυξέλλες.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Ζόζεπ Μπορέλ.

Τα χαμόγελα, οι φιλοφρονήσεις και οι ευχαριστίες εκατέρωθεν δεν έλειψαν. Αυτό που έλειψε, ήταν η οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα Μπελέρη. Γιατί τόσο μετράει η ελληνική κυβέρνηση απ΄ ότι φαίνεται. Γιατί αν την υπολόγιζαν, δεν θα είχαμε την αφωνία από τα ηγετικά στελέχη της ΕΕ, τα οποία μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την Αλβανία, την οποία μάλιστα ευχαριστούν και υπολογίζουν ως μεσολαβητή για τα όσα συμβαίνουν στο Κόσοβο.

Η φον ντερ Λάιεν είχε στο μυαλό της το νέο σχέδιο οικονομικής στήριξης και οικονομικής ανάπτυξης των Δυτικών Βαλκανίων, με εξέχοντα τον ρόλο της Αλβανίας, ο δε Μπορέλ, χαρακτήρισε την Αλβανία «αξιόπιστο εταίρο ασφαλείας» και δήλωσε χαρούμενος «που βλέπω ότι η Αλβανία προχωρά σταθερά ως προς τη σαφή στρατηγική της κατεύθυνση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιδεικνύει σαφή βούληση να προχωρήσει στη διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Ενταξιακές διαπραγματεύσεις τις οποίες δεν έχει τολμήσει καν να μπλοκάρει η Ελλάδα ως μέσο πίεσης για την αποφυλάκιση Μπελέρη.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This