«Επανίδρυση» της Wagner Group στη Λευκορωσία – Για «νέες νίκες» στο μέτωπο κάνει λόγο ο Πριγκόζιν

Must Read

Μπορεί να εξορίστηκε στη Λευκορωσία, αλλά, ως φαίνεται, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν σκοπεύει να κάτσει με… σταυρωμένα τα χέρια, καθώς στήνει στρατόπεδο της Wagner Group στη νέα του «πατρίδα».

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν βρετανικά ΜΜΕ σε δημοσιεύματά τους, όπου παρουσιάζουν φωτογραφίες από το -φερόμενο ως- νέο στρατόπεδο των μισθοφόρων στη Λευκορωσία, με τον εξόριστο αρχηγό της ομάδας να διαμηνύει πως «σύντομα θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο». Τα συγκεκριμένα σχόλια του είναι και τα πρώτα του από την περασμένη εβδομάδα, οπότε οι μαχητές του διέφυγαν της δίωξης και τούς προσφέρθηκε καταφύγιο στη Λευκορωσία, κατόπιν μεσολάβησης του Αλεξάντερ Λουκασένκο για τον τερματισμό της ένοπλης εξέγερσης της Wagner στη Ρωσία.

«Η πορεία της δικαιοσύνης μας είχε στόχο την καταπολέμηση των προδοτών και την κινητοποίηση της κοινωνίας», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πριγκόζιν, σε ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι Greyzone Telegram, το οποίο συνδέεται με την πολυσυζητημένη μισθοφορική οργάνωση. «Νομίζω ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό αυτό. Στο εγγύς μέλλον, είμαι βέβαιος ότι θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, ωστόσο, εξακολουθεί να μη δίνει κάποιο στοιχείο για το πού βρίσκεται, ενώ το εν λόγω απόσπασμα αποτελεί μια σαφή αλλαγή «ύφους» σε σχέση με τα… γεμάτα οργή βιντεοσκοπημένα μηνύματά του, μέσω των οποίων εκτόξευε τις απειλές προς τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, που οδήγησαν την αποτυχημένη απόπειρα ανταρσίας της 24ης Ιουνίου.

Όσον αφορά, εξάλλου, στο νέο στρατόπεδο της Wagner, οι πρώτες εικόνες, οι οποίες προέρχονται από το κανάλι «Popular Politics» στο YouTube, δείχνουν μεγάλες σκηνές που έχουν στηθεί ως στρατώνες στον καταυλισμό της περιοχής Οσιπόβιτσι, ένα σημείο που θα μπορούσε, κάλλιστα, να χρησιμοποιηθεί και ως στρατηγείο – ορμητήριο προς την Ουκρανία.

Οπως έγινε γνωστό, ο καταυλισμός φέρεται να χωράει μέχρι 298 σκηνές που φιλοξενούν 30 άτομα η καθεμία, με τις σχετικές αναφορές να μιλούν για περίπου 8.000 μισθοφόρους, οι οποίοι αναμένεται να εγκατασταθούν σύντομα στη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This