«Μόνος εναντίον όλων» ο Ερντογάν στο Βίλνιους – Τώρα ζητά την επίσπευση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ!

«Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη νέων μελών σε αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ»,, (του) απάντησαν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες

Must Read

Η σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας θα διεξαχθεί το διήμερο 11 κα 12 Ιουλίου, ωστόσο ήδη από σήμερα, οι -κρίσιμες- συνομιλίες δίνουν και παίρνουν, με τον Ταγίπ Ερντογάν να πρωταγωνιστεί ποικιλοτρόπως, καθώς συνεχίζει τα παζάρια, με σκοπό να κερδίσει όσα μπορεί περισσότερα για τη χώρα του.

Στο περιθώριο, λοιπόν, της συνόδου, ο Τούρκος πρόεδρος είχε σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με θέμα, φυσικά, την ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στη βορειοατλαντική Συμμαχία, σε μια προσπάθεια του τελευταίου να πείσει τον Ερντογάν να άρει το βέτο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.


Ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πλέον θέτει και έναν νέο συντελεστή στη γεωπολιτική εξίσωση, καθώς, προκειμένου να επιτρέψει να συντελεστεί η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας στην Συμμαχία, ζητά να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την είσοδο της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες, συνερχόμενοι άμεσα απο το «σοκ», έσπευσαν να τον… κατακεραυνώσουν, απαντώντας ότι το ένα ζήτημα είναι άσχετο από το άλλο. «Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη νέων μελών σε αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναντ, ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν για την ένταξη της Τουρκίας στην Ενωση. Πρόσθεσε δε ότι «η ΕΕ έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία διεύρυνσης με πολύ πολύ ξεκάθαρο σύνολο βημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι υποψήφιες χώρες, ακόμα και όσες… εύχονται να γίνουν υποψήφιες χώρες».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This