Τουρκία: Φωτιά σε εργοστάσιο χημικών, μετά την έκρηξη σε αποθήκες σιτηρών

Must Read

Πριν καλά καλά προλάβουν στην Τουρκία να συνέλθουν από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε αποθήκες σιτηρών στο λιμάνι Ντεριντζέ, στην επαρχία Κοτζάελι, στα δυτικά της χώρας, ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο χημικών.

Το νέο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στη βιομηχανική ζώνη Veliköy στην περιοχή Çerkezköy της επαρχίας Tekirdağ και αυτή την ώρα την περιοχή έχουν καλύψει πυκνοί μαύροι καπνοί, με τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε διπλανά εργοστάσια.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί έλαβαν προληπτικά μέτρα στη γύρω περιοχή, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Όσον αφορά στην έκρηξη στις αποθήκες σιτηρών, από την οποία τραυματίστηκαν 10 άνθρωποι, δυο εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της επαρχίας «οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό. Όπως μας είπαν, είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη, λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία…».

Το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι κανένα πλοίο δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη, ενώ, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το εάν τα δύο «απανωτά» αυτά περιστατικά συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This