Στο τραπέζι πρόταση του ΝΑΤΟ για ένταξη της Ουκρανίας με αντάλλαγμα παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία!

Δήλωση-βόμβα αξιωματούχου της Συμμαχίας προκαλεί… αναταράξεις - Η ρωσική άποψη και η αντίδραση του NATO - Οργή στην Ουκρανία

Must Read

Ο Στίαν Τζένσεν, Διευθυντής του Ιδιωτικού Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς  Στόλτενμπεργκ, εισήγαγε μια… τολμηρή προοπτική για την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Πρότεινε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει ορισμένα «αμφισβητούμενα εδάφη», ως μέσο διασφάλισης της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Πιστεύω ότι η λύση μπορεί να είναι για την Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί», φέρεται να είναι ο Τζένσεν σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang.

Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει τα εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Τζένσεν είπε ότι το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη «υπό διαπραγμάτευση» και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία «έχει ήδη τεθεί».

«Δεν λέω ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιθανή λύση», εξήγησε.

Η ρωσική προοπτική

Ο Ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε στο TASS νωρίτερα ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης απαιτεί επιβεβαίωση των θεμελιωδών στοιχείων της κυριαρχίας της Ουκρανίας – ουδέτερο, εκτός μπλοκ και μη πυρηνικό καθεστώς.

Εκτός από αυτά, σύμφωνα με τα λόγια του, είναι απαραίτητο να «αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, να διασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών της μειονοτήτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Η αντίδραση του NATO

«Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη θέση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας, παρά την πρόσφατη δήλωση του Στιαν Τζένσεν», Επικεφαλής του Επιτελείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, επεσήμανε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σε σχόλιό του στην European Pravda και τόνισε ότι η θέση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία είναι «σαφής και ακλόνητη».

«Υποστηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους τον Ιούλιο. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», είπε ακόμα ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος της Συμμαχίας τόνισε ότι εναπόκειται στην ίδια την Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα κάνει ειρήνη και υπό ποιες προϋποθέσεις. «Και σαφώς υπάρχει ανάγκη για ρυθμίσεις ασφαλείας που θα διασφαλίζουν ότι ο πόλεμος δεν θα επαναληφθεί», πρόσθεσε η πηγή.

Οργή στην Ουκρανία

Ο σύμβουλος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μικχάιλο Ποντόλιακ αντέδρασε εξ ονόματος της ουκρανικής κυβέρνησης στα όσα έγιναν γνωστά:

«Ανταλλαγή  εδαφών για μια ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταφορά του πολέμου σε άλλες γενιές.

Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει; Προφανώς, εάν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος σίγουρα θα επιστρέψει με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα.

Απόπειρες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και εγκαθίδρυσης μιας «κακής ειρήνης» μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, ο θρίαμβος του Πούτιν δεν θα φέρει την ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρει και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας «διαίρεσης της Ευρώπης»: ακόμη και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Τότε γιατί να προτείνουμε το σενάριο ενός παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί να επιταχύνουμε την προμήθεια όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με φρικτές τέρψεις….»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This