Διεθνές χάος στις πτήσεις μετά τα προβλήματα στις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας σε Βρετανία και Ιταλία

Must Read

Καθυστερήσεις, αλλά και ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων παρατηρούνται σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, επηρεάζοντας πολλές χιλιάδες επιβατών, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι στη βρετανική και την ιταλική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας.

Με αναρτήσεις τους στα social media, επιβάτες αναφέραν ότι παραμένουν επί ώρες μέσα σε αεροπλάνα που βρίσκονται καθηλωμένα στους διαδρόμους προσγείωσης – απογείωσης ή στις αίθουσες αναμονής αεροδρομίων στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων, καθώς τα τεχνικά προβλήματα που ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας της Βρετανίας και της Ιταλίας προκάλεσαν ένα ντόμινο προβλημάτων στις διεθνείς πτήσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη «Γηραιά Ήπειρο». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι επιβάτης που βρισκόταν μέσα σε αεροπλάνο καθηλωμένο σε διάδρομο προσαπογείωσης, με προορισμό τη Βουδαπέστη, είπε ότι ο πιλότος τούς ενημέρωσε για ενδεχόμενη καθυστέρηση 8-12 ωρών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τουλάχιστον 500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, με τις διοικήσεις αεροδρόμιων όπως του Μάντσεστερ και του Στάνστεντ του Λονδίνου, να προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα σε πτήσεις, την ώρα που η British Airways ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται στενά με την Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας, για να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος. Άλλες αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν ότι ορισμένες πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα καθυστερήσουν ή θα ακυρωθούν.

Εκπρόσωπος της διοίκησης του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, του πιο πολυσύχναστου, δηλαδή, κόμβου στη δυτική Ευρώπη, τόνισε ότι το αεροδρόμιο συνεργάζεται με τη NATS και άλλους εταίρους του αεροδρομίου, για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, ενώ το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, στα νότια του Λονδίνου, ανακοίνωσε πως είναι πιθανές ακυρώσεις πτήσεων.

Τεχνικό πρόβλημα

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, η NATS αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια της χώρας να προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα τεχνικό πρόβλημα και θέσαμε σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν το πρόβλημα», δήλωσε εκπρόσωπος της NATS, προσθέτοντας πως ο βρετανικός εναέριος χώρος δεν έχει κλείσει.

«Έως ότου οι μηχανικοί μας επιλύσουν το πρόβλημα, τα σχέδια πτήσης εισάγονται χειροκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα επεξεργαστούμε με τον ίδιο όγκο… Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες αναζητούν όλες τις πιθανές λύσεις για να διορθώσουν το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν», πρόσθεσε ο  ίδιος.

Στις 6:10 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και επιδιόρθωσε» το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε ένα απρόβλεπτο χάος σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν τον βρετανικό εναέριο χώρο. «Συνεργαζόμαστε τώρα στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία», ανέφερε η NATS σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This