Παλαιστινιακή ΜΚΟ χρηματοδοτεί κατασκευή νέου τουρκικού οικισμού στο Αφρίν της Συρίας!

Σταθερή η συνεργασία της Παλαιστίνης με την Άγκυρα, υποστηρίζοντας τον εκτοπισμό των Κούρδων

Must Read

Τοπικές οργανώσεις, σε συντονισμό με την Τουρκία και λαμβάνοντας παλαιστινιακή χρηματοδότηση, άρχισαν να χτίζουν νέο οικισμό στο Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Μια τοπική οργάνωση, υποστηριζόμενη από τη ΜΚΟ Palestine 48 Association, άρχισε να χτίζει τον νέο οικισμό που αποτελείται από δεκάδες τσιμεντένια σπίτια σε ένα δάσος βόρεια του χωριού Kafr Safra στην πόλη Jindires στην ύπαιθρο του Αφρίν, όπως τόνισε τοπική πηγή στο North Press.

Ο νέος οικισμός αποτελείται από περισσότερα από 300 διαμερίσματα κατοικιών. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως σημείωσε η πηγή.

Η περιοχή του Αφρίν με κουρδική πλειοψηφία βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 2018 μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Κλαδί Ελιάς» για την απώθηση των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού/Γυναικών (YPG/YPJ) με το πρόσχημα της προστασίας της «τουρκικής εθνικής ασφάλειας»!

Η εισβολή εκτόπισε περίπου 300.000 αυτόχθονες Κούρδους. Η Τουρκία και οι συνδεδεμένες με αυτήν παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), αντικατέστησαν τον πληθυσμό με Άραβες που εγκατέλειψαν άλλες περιοχές της Συρίας. Οι Κούρδοι στο Αφρίν υφίστανται συστημικές διακρίσεις και βία.

Ο αριθμός των οικισμών που χτίστηκαν από οργανώσεις που συνδέονται με την Τουρκία, το Κουβέιτ, την Παλαιστίνη και το Κατάρ έφτασε περίπου τους 28 στις πόλεις Sharran, Sheikh Hadid, Jindires, Bulbul και Rajo κοντά στο Αφρίν.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This