Ουκρανικός ο πύραυλος που έπληξε εγκατάσταση σιτηρών στην Πολωνία!

Ο Ζελένσκι προσπαθούσε να πείσει ότι ήταν ρωσικός πύραυλος για να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο

Must Read

Πολωνοί εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους σε εγκατάσταση σιτηρών στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, όπως ανέφερε η εφημερίδα Rzeczpospolita, επικαλούμενη πηγές.

Η έκρηξη του πυραύλου στην Πολωνία-μέλος του ΝΑΤΟ– τροφοδότησε φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση ενεργοποιώντας τη ρήτρα αμοιβαίας άμυνας της συμμαχίας, αλλά εκείνη την εποχή η Βαρσοβία και το ΝΑΤΟ είπαν ότι πίστευαν ότι επρόκειτο για ένα… ουκρανικό αδέσποτο, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση.

Πηγές με γνώση της έρευνας είπαν στην Rzeczpospolita ότι η Πολωνία είχε διαπιστώσει ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε στο χωριό Przewodow ήταν ένας πύραυλος αεράμυνας S 300 5-W-55 που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό έδαφος.

«Αυτός ο πύραυλος έχει βεληνεκές 75 χλμ. έως 90 χλμ.», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή. «Εκείνη την εποχή, οι ρωσικές θέσεις βρίσκονταν σε ένα μέρος από το οποίο κανένας ρωσικός πύραυλος δεν μπορούσε να φτάσει στο Πρζεβοντόφ».

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι ένας από τους πύραυλους της είχε προσγειωθεί στην Πολωνία. Μάλιστα ο ίδιος ο Ζελένσκι επέμενε πως ήταν ρωσικός ο πύραυλος, επιχειρώντας να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο! Η Rzeczpospolita ανέφερε ότι η ουκρανική πλευρά δεν έχει διαθέσει κανένα υλικό στους Πολωνούς ερευνητές.

Επικαλέστηκε τον Lukasz Lapczynski, εκπρόσωπο της Πολωνικής εισαγγελίας, ο οποίος είπε ότι ο εισαγγελέας έλαβε τη γνώμη των ειδικών αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενό της καθώς ήταν εμπιστευτική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This