Ανείπωτος πόνος στη Βενετία: Ένα βρέφος και μία 12χρονη ανάμεσα στους 21 νεκρούς

Must Read

Συγκλονισμένος παρακολουθεί ο κόσμος τις δυσάρεστες εξελίξεις για το τρομακτικό δυστύχημα με το λεωφορείο στη Βενετία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα ενώ 15 άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος μόλις λίγων μηνών και ένα 12χρονο κοριτσάκι.

 

Μάλιστα, τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όπως έγινε γνωστό το λεωφορείο ήταν γεμάτο τουρίστες που επισκέπτονταν το κέντρο της πόλης στη Βενετία και επέστρεφαν πίσω στο κάμπινγκ που διέμεναν. Και οι τέσσερις είναι ενήλικες, μεταξύ 20 και 30 ετών. Οι τρεις νοσηλεύονται στην εντατική στο νοσοκομείο Angelo στο Mestre και ένας στο Dolo. Από τα 21 θύματα, τα 7 έχουν ταυτοποιηθεί. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια γυναίκα από την Αυστρία, που εικάζεται ότι είναι μητέρα δύο κοριτσιών, ηλικίας 13 και 3 ετών που νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο Τρεβίζο.

Παράλληλα, μεταξύ των νεκρών υπάρχουν Ουκρανοί, Γερμανοί τουρίστες και ο 40χρονος Ιταλός οδηγός του λεωφορείου. Ενδεχομένως το κλειδί για το πώς κατέληξε το λεωφορείο να πέσει από ύψος, από τη γέφυρα, και να προσγειώνεται με τον ουρανό στις σιδηροδρομικές ράγες που υπήρχαν από κάτω, βρίσκεται στον οδηγό. Το σενάριο να υπήρξε κάποια αδιαθεσία που να τον οδήγησε σε «ακατανόητες» μανούβρες και εν τέλει κάτω από τη γέφυρα ενισχύεται, γράφει η Corriera della Sera.  

 

 

Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο επιβεβαίωσε ότι πέντε Ουκρανοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από τη συντριβή του λεωφορείου. 

 

Τα σενάρια της πτώσης του λεωφορείου 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός (ένας Ιταλός 40 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του) δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα, ενώ στα βίντεο που εξετάζουν οι αρχές φαίνεται το λεωφορείο να κινείται με χαμηλή ταχύτητα πριν τελικά πέσει από τη γέφυρα. Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, μαζί με πάνω από σαράντα ασθενοφόρα των πρώτων βοηθειών. Οι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν τις ώρες αυτές στην Βενετία για την δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των αγαπημένων τους προσώπων.

 

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη Βενετία: Αυτός ήταν ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This