Σοκαριστική μαρτυρία από γυναίκα που σώθηκε στο φεστιβάλ μουσικής στο Ισραήλ – «Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου»

Για να γλιτώσει κρύφτηκε για τρεις ώρες κάτω από ένα δέντρο μέσα σε ένα χωράφι - Πάνω από 1000 οι νεκροί Ισραηλίτες και Παλαιστίνιοι

Must Read

Τη φρίκη που έζησε όταν η Χαμάς άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια φεστιβάλ μουσικής στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο βρίσκονταν εκατοντάδες νέοι, περιγράφει μια επιζήσασα.

Η Gili Yoskovich, μητέρα δυο παιδιών, περιγράφει τον πανικό που επικράτησε όταν οι τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως και λέει πως κατάφερε να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο όταν κρύφτηκε για τρεις ώρες κάτω από ένα δέντρο μέσα σε ένα χωράφι. Την ίδια ώρα οι ένοπλοι περιφέρονταν και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Η μαρτυρία της στο BBC πραγματικά συγκλονίζει.

«Ήταν… παντού με αυτόματα όπλα. Στέκονταν δίπλα στα αυτοκίνητα και άρχιζαν να πυροβολούν, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ εύκολο να σκοτωθείς… Οι τρομοκράτες έρχονταν από τέσσερα ή πέντε μέρη… οπότε δεν ξέραμε αν έπρεπε να πάμε εδώ, οπότε μπήκα ξανά στο αυτοκίνητό μου και οδήγησα λίγο ακόμα. Κάποιοι με πυροβολούσαν. Άφησα το αυτοκίνητο και άρχισα να τρέχω, είδα ένα μέρος με πολλά δέντρα και πήγα εκεί. Έτσι βρέθηκα στη μέση του χωραφιού και ξάπλωσα. Ήταν η δεύτερη κρυψώνα που βρήκα και ήταν όλοι γύρω μου. Πήγαιναν από δέντρο σε δέντρο και πυροβολούσαν. Παντού. Από δύο πλευρές. Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική της αφήγηση είπε: «Προσπάθησα να μείνω ήρεμη, Δεν έκλαψα, δεν έκανα τίποτα. Αλλά από την άλλη όσο ανέπνεα έλεγα: “Εντάξει, θα πεθάνω. Είναι εντάξει, απλά αναπνεύστε, απλά κλείστε τα μάτια σας”, επειδή πυροβολούσαν παντού, ήταν πολύ πολύ κοντά μου. Τότε άκουσα τους τρομοκράτες να ανοίγουν ένα μεγάλο φορτηγό… και να παίρνουν περισσότερα όπλα. Ήταν στην περιοχή για τρεις ώρες. Κανείς δεν ήταν εκεί, κανείς. Ήμουν σίγουρη ότι θα ερχόταν ο στρατός, άκουσα κάποια ελικόπτερα, ήμουν σίγουρη ότι ο στρατός θα κατέβαινε με ελικόπτερα και σχοινιά και θα κατέβαινε σε αυτό το χωράφι και θα μας έσωζε. Αλλά κανείς δεν ήταν εκεί. Μόνο όλοι αυτοί οι τρομοκράτες. Ήταν πολύ κοντά μου και τα πόδια μου έτρεμαν. Προσπάθησα και έκανα ό,τι μπορούσα, κινήθηκα λίγο και όταν ήταν σε αυτή την πλευρά τους άκουσα να μιλάνε αραβικά. Προσπάθησα να είμαι περισσότερο κάτω από το δέντρο, έτσι ώστε όταν πυροβολούσαν να μην χτυπήσουν το πρόσωπό μου. Ήμουν ξαπλωμένη εκεί για τρεις ώρες».

«Πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο»

Περιγράφοντας τη στιγμή της διάσωσής της είπε ότι κάποια στιγμή άκουσε να μιλάνε εβραϊκά και αποφάσισε να πλησιάσει τους συγκεκριμένους στρατιώτες.

«Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τον φίλο μου, τα πάντα και έλεγα ότι δεν ήρθε η ώρα να πεθάνω, όχι ακόμα. Τότε άρχισα να ακούω κάποια εβραϊκά από τη μία πλευρά, ενώ από άλλες τρεις πλευρές άκουγα αραβικά. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν κάποιοι στρατιώτες, ίσως πέντε ή έξι. Αποφάσισα να πάω σε αυτούς τους στρατιώτες. Εν τω μεταξύ υπήρχαν ακόμα τρομοκράτες τριγύρω, οπότε πήγαινα με τα χέρια ψηλά για να καταλάβουν ότι είμαι εγώ και δεν είμαι τρομοκράτης. Τότε κάποιος με έβαλε σε ένα αυτοκίνητο. Ήμουν η πρώτη που βγήκε από εκεί. Χρειάστηκαν άλλες δύο ή τρεις ώρες για να βγουν και άλλοι», ανέφερε.

Συγκλονισμένη με τα όσα βίωσε περιγράφει πως «άνθρωποι πέθαιναν – σε όλη τη διαδρομή στο δρόμο, νέοι άνθρωποι, καθώς ήταν φεστιβάλ για νέους ανθρώπους. Πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο. Όποιος προσπαθούσε να ξεφύγει πυροβολούσαν και από τις δύο πλευρές. Έτσι, το καλύτερο για να σωθείς ήταν να κρυφτείς. Το πιο τρελό πράγμα είναι πώς γίνεται να ήμασταν εκεί για τόση ώρα και κανείς δεν ήταν εκεί. Ούτε στρατός, ούτε αστυνομία. Τίποτα».

Ένας άλλος επιζών εξηγεί πως οι τρομοκράτες έβγαζαν τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους, τους έριχναν κάτω και στη συνέχεια τους πυροβολούσαν.

Συγκλονιστικό βίντεο από το μουσικό φεστιβάλ

Στο μεταξύ, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το φεστιβάλ μουσικής φαίνονται εκατοντάδες νέοι να διασκεδάζουν και να χορεύουν υπό τους ήχους της μουσικής. Την ίδια ώρα στο βάθος διακρίνονται μαύροι καπνοί στον ουρανό που εικάζεται ότι οφείλονται σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Χαμάς προς το Ισραήλ.

Πάνω από 700 οι νεκροί

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών τόσο από πλευράς Ισραηλινών όσο και από πλευράς Παλαιστινίων. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις εχθροπραξίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς ξεπέρασε τους 700, ενώ ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας, ανέρχεται σε 313.

Δείτε επίσης: Τρομακτικές εικόνες στο Ισραήλ: Μαχητές της Χαμάς σκότωσαν Γερμανίδα και βεβήλωσαν τη σορό της!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This