Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες που βρίσκονταν στη χώρα

Περίπου 70 παραμένουν μέχρι να επαναπατριστούν. Μαίνονται χερσαίες συγκρούσεις και βομβαρδισμοί σε Τελ Αβίβ και Γάζα. Τουλάχιστον 1.100 νεκροί και πάνω από 2.300 τραυματίες

Must Read

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Μέση Ανατολή. Νέο κύμα βομβαρδισμών με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά. Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως του Ισραήλ.

 

Επέστρεψαν 81 Έλληνες ταξιδιώτες

Η Μέση Ανατολή φλέγεται. Μαζικοί βομβαρδισμοί από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Σήμερα τα ξημερώματα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι 81 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τις επιθέσεις της Χαμάς στη Γάζα.

 

Όλοι δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ από το περασμένο Σάββατο όταν άρχισε τις επιθέσεις η Χαμάς. 

 

 

Οι Έλληνες που επέστρεψαν είχαν πάει για προσκήνυμα στους Αγίους Τόπους και σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα επέστρεφαν κανονικά χθες Κυριακή, ωστόσο λόγω του πολέμου υπήρξε καθυστέρηση. 

 

 

Νέες ακυρώσεις πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ

Η κινεζική Hainan Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από τη Σαγκάη στο Τελ Αβίβ σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τον αερομεταφορέα. Η Hainan Airlines εκτελεί τακτικά τρεις απευθείας πτήσεις που συνδέουν την Κίνα και το Ισραήλ. Παράλληλα η Cathay Pacific, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στο Τελ Αβίβ αύριο Τρίτη, ανήγγειλε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επόμενη προγραμματισμένη πτήση της την Πέμπτη. Η Korean Air από την πλευρά της ακύρωσε απευθείας πτήση που επρόκειτο να γίνει σήμερα από την Ιντσόν στο Τελ Αβίβ και πρόσθεσε πως αναμένει ότι το πρόγραμμα των δρομολογίων θα αντιμετωπίσει προβλήματα το προσεχές διάστημα. Και άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς ανακοίνωσαν πως ακυρώνουν δρομολόγια μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο με απολογισμό πάνω από 700 νεκρούς και τα ισραηλινά αντίποινα, τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με πάνω από 400 νεκρούς. Ανάμεσά τους ήταν οι αμερικανικές United Airlines, Delta Air Lines και American Airlinesκαι ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας, η Air France.

Μαίνονται οι επιθέσεις    

Ο εφιάλτης δεν έχει τελειωμό στη Μέση Ανατολή καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς, το οποίο απαντά με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με τραγικές απώλειες εκατέρωθεν που ανέρχονται σε τουλάχιστον 1.100 νεκρούς και περισσότερους από 2.300 τραυματίες. Τη νύχτα της Κυριακής νέος συναγερμός σήμανε στο Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του για ρουκέτες της Χαμάς, μετά την επίθεση το πρωί του Σαββάτου, με απολογισμό που ξεπερνά τους 700 νεκρούς στο Ισραήλ και συνολικά μαζί με τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας τους 1.100. Εκρήξεις ακούστηκαν στην παραθαλάσσια μητρόπολη, οι οποίες πιστεύεται ότι στην πλειονότητά τους οφείλονταν σε καταρρίψεις από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος».

 

 

Επιδιώκοντας να ξαναπάρει το πάνω χέρι έπειτα από αυτή την επίθεση ευρείας κλίμακας –από γη, αέρα και θάλασσα– το Σάββατο, εβραϊκή αργία, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν χθες να καταδιώκουν μέλη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και να εξαπολύουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου καταστράφηκαν κι άλλα κτίρια. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πως ο πόλεμος αυτός θα είναι «μακρύς». Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους επίσημους απολογισμούς θυμάτων που δημοσιοποιήθηκαν χθες, πάνω από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, ενώ άλλοι 2.000 τραυματίστηκαν, από τους οποίους 200 βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση». Οι νεκροί συνολικά ξεπερνούν τους 1000, ενώ περισσότεροι είναι από την παλαιστινιακή πλευρά. Στη Γάζα συγκεκριμένα, μόνο οι νεκροί είναι 413, εκ των οποίων τα 78 παιδιά.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ισραηλινοί κομάντος φέρεται πως συνέλαβαν τον αναπληρωτή διοικητή της Χαμάς – Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί από τις συγκρούσεις

Πάνω από 130 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This