Άρματα μάχης του Ισραήλ στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας – Πάσα δυνάμει η χερσαία επιχείρηση «Σιδερένιο Ξίφος»

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Herzi Halevi, απηύθυνε διάγγελμα

Must Read

Όλα δείχνουν πως η χερσαία επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει, καθώς οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αναπτύσσονται διαρκώς και εντείνουν την παρουσία τους στα σύνορα. Αυτήν την ώρα, τα υπερσύγχρονα άρματα μάχης του Ισραήλ βρίσκονται παρατεταγμένα προ των πυλών εν αναμονή του άρξατε πυρ.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ, στρατηγός Herzi Halevi, απηύθυνε διάγγελμα, στο οποίο τόνισε: «Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις πολεμούν αδίστακτους τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν κάνει απίστευτες ενέργειες».

Το Ισραήλ επιδιώκει να προχωρήσει στην επιχείρηση «Iron Sword» (Σιδερένιο Ξίφος), όπως ονομάζεται η χερσαία επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας πάσα δυνάμει, προκειμένου να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στην Χαμάς. Στο πλαίσιο αυτό, 300.000 και πλέον στρατιώτες αναμένεται να λάβουν μέρος στην συντονισμένη επιχεἰρηση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το σφυροκόπημα της Γάζας, ενώ σήμερα οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι.

Σοκ με την θηριωδία της Χαμάς: Φωτογραφίες με σφαγμένα και απανθρακωμένα μωρά

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την κτηνωδία της Χαμάς στο Ισραήλ, με θύματα βρέφη και παιδιά που βρήκαν φριχτό και βασανιστικό θάνατο στα χέρια των τρομοκρατών.

Στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ισραήλ δημοσιεύτηκαν πολύ σκληρές φωτογραφίες-ντοκουμέντα από την θηριωδία των ισλαμιστών σε βάρος των Εβραίων. Οι τρομοκράτες της Χαμάς μπήκαν στα σπίτια των Ισραηλινών, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανά μικρά αγγελούδια, αφήνοντας πίσω τους εικόνες φρίκης που δεν μπορεί να επεξεργαστεί ο ανθρώπινος νους.

 

 

Τις φωτογραφίες αυτές έδειξε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, ο ίδιος ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της συνάντησής τους σήμερα στο Τελ Αβίβ.

«Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
Προειδοποίηση: Αυτές είναι τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς. Η Χαμάς είναι απάνθρωπη. Η Χαμάς είναι το ISIS» αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Twitter (X).

Το βίντεο φρίκης

Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στην έδρα του οργανισμού στις Βρυξέλλες παρακολούθησαν συγκλονισμένοι ένα «σοκαριστικό» και «φρικιαστικό» βίντεο που τους έδειξε ο Ισραηλινός ομόλογός τους Γιόαβ Γκάλαντ από την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους, δήλωσαν διπλωμάτες.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να αφανίσει το κίνημα Χαμάς που διοικεί τη Γάζα σε αντίποινα για την πιο φονική επίθεση εναντίον Εβραίων αμάχων από την εποχή του Ολοκαυτώματος, όταν εκατοντάδες μαχητές δημιούργησαν άνοιγμα στον συνοριακό φράχτη και επιτέθηκαν σε γειτονικές ισραηλινές κοινότητες το Σάββατο.

Η πλήρης κλίμακα των σκοτωμών έχει έρθει στην επιφάνεια αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο πόλεων και κιμπούτς, βρίσκοντας σκορπισμένα πτώματα μέσα σε σπίτια. Λένε πως βρήκαν γυναίκες που είχαν βιαστεί και σκοτωθεί και παιδιά που είχαν πυροβοληθεί και καεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, Γκάλαντ που παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη διάρκειας μιας ώρας σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε τους υπουργούς για την επίθεση και τους έδειξε αυτό που, οι Times of Israel, που ήταν οι πρώτοι που αναφέρθηκαν σε αυτό, αποκάλεσαν μη λογοκριμένο βίντεο των θηριωδιών της Χαμάς.

«Χτυπηθήκαμε σκληρά. Ωστόσο, μη γελιέστε, το 2023 δεν είναι 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι, αλλά έχουμε διαφορετικές δυνατότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός «θα καταστρέψει τη Χαμάς, και θα κυνηγήσουμε μέχρι τον τελευταίο άνδρα με αίμα των παιδιών μας στα χέρια του», είπε ο Γκάλαντ στους υπουργούς. «Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος, αλλά θα υπερισχύσουμε», πρόσθεσε ο Γκάλαντ.

«Ήταν φρικιαστικό. Έφερε στο σπίτι του καθενός την πραγματικότητα του τι συνέβη», δήλωσε ένας Δυτικός διπλωμάτης.

Άλλη πηγή έκανε λόγο για «παραστατικά και συγκλονιστικά πλάνα» και χαρακτήρισε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ ενωμένους στην υποστήριξή τους για το Ισραήλ.

Το βίντεο είχε παραστατκά στοιχεία με κάποια θολά σημεία ώστε να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων, δήλωσε ένας αξιωματούχος που βρισκόταν στην αίθουσα.

Υπουργοί περιλαμβανομένου του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσαν δημόσια ότι θα βοηθήσουν το Ισραήλ, ικανοποιώντας ένα αίτημα του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει δύο μαχητικά drones Heron TP για την αντεπίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε πως η Γερμανία θα εξετάσει επίσης αίτημα για πυρομαχικά που προορίζονται για πλοία.

Το Ισραήλ ζήτησε επίσης από τη Γερμανία αν μπορεί να δώσει αλεξίσφαιρα γιλέκα, ιατρικές προμήθειες και να προσφέρει νοσηλεία τραυματιών σε γερμανικά νοσοκομεία, δήλωσε στο Reuters αμυντική πηγή, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δήλωση μετά τη σύνοδο με τον Γκάλαντ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε: «Το Ισραήλ δεν είναι μόνο του».

Μπλίνκεν προς Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα στο πλευρό του Ισραήλ

Στο Τελ Αβίβ ταξίδεψε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και με στόχο να επιδείξει την «παντοτινή» αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ.

Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε  χαρακτηριστικά τα εξής: «Μπορεί να είστε αρκετά ισχυροί για να υπερασπιστείτε μόνοι σας τον εαυτό σας, αλλά όσο υφίστανται οι ΗΠΑ, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το κάνετε μόνοι σας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας». «Όποιος επιθυμεί ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει τη καθεστώς του τρόμου της Χαμάς. Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό ή τις θεμιτές φιλοδοξίες του να ζήσει με ασφάλεια, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», υπογράμμισε ο Μπλίνκεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι ο παππούς του διέφυγε από τα αντισημιτικά πογκρόμ στη Ρωσία και ότι ο πεθερός του επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. «Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ως Εβραίος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στέκομαι μπροστά σας ως σύζυγος και ως πατέρας μικρών παιδιών. Μου είναι αδύνατο να βλέπω τις φωτογραφίες οικογενειών που σκοτώθηκαν, όπως αυτή της μητέρας, του πατέρα και των τριών μικρών παιδιών που δολοφονήθηκαν, ενώ βρίσκονταν στο σπίτι τους στο κιμπούτς Νιρ Οζ και να μην σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και το αμερικανικό Κογκρέσο θα συνεργαστούν για να ικανοποιήσουν τις στρατιωτικές απαιτήσεις του Ισραήλ, οι οποίες απολαμβάνουν ευρείας υποστήριξης σε όλες τις πολιτικές γραμμές και ανακοίνωσε πως από την επίθεση των μαχητών της Χαμάς που άφησε πίσω της τουλάχιστον 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ, έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 25 Αμερικανοί πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους και είπε ότι η Χαμάς πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που έχει διαπράξει θηριωδίες στη Συρία και το Ιράκ. «Όπως το Ισλαμικό Κράτος συνετρίβη, έτσι θα συντριβεί και η Χαμάς. Και η Χαμάς πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Λωρίδας της Γάζας, μετά την κήρυξη πολέμου από το εβραϊκό κράτος, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This