Ο Μπλίνκεν ευχαριστεί το Κατάρ που προσπαθεί να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα!

ΗΠΑ και Ισραήλ καλούνται να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άμαχοι

Must Read

Ανθρωπιστικό διάδρομο φέρεται να προσπαθεί να ανοίξει το Κατάρ, προκειμένου να φτάσει πολύτιμη βοήθεια στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, κάτι για το οποίο τους συνεχάρη ο Άντονι Μπλίνκεν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον ηγέτη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, ο τελευταίος κάλεσε τους εταίρους και ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, να σώσουν τους άμαχους από τις συνέπειες της μεγάλης αυτής κρίσης στη Μέση Ανατολή. Από την πλευρά του, ο Μπλίνκεν κάλεσε το Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τις ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. «Έχουμε πιέσει τους Ισραηλινούς να λάβουν όλες τις δυνατές προφυλάξεις, για να αποφύγουν να βλάψουν τους άμαχους», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αναγνωρίζουμε ότι πολλές παλαιστινιακές οικογένειες της Γάζας υποφέρουν χωρίς να φταίνε και ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, μετά τις «απαράδεκτες» επιθέσεις της Χαμάς. Μάλιστα, ο Μπλίνκεν συνεχάρη το Κατάρ, το οποίο διατηρεί από παλιά σχέσεις με τη Χαμάς, για τη διάθεση που έδειξε να βοηθήσει και στην απελευθέρωση ομήρων που απήχθησαν από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έφθασε σήμερα στη Ντόχα, μετά τη συνάντησή του στο Αμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, έπειτα από την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Αναμένεται επίσης να μεταβεί στο Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, αλλά όχι στην Τουρκία, γεγονός που σίγουρα δεν αρέσει στον Ταγίπ Ερντογάν, που έχει ήδη στην «μπούκα» τις ΗΠΑ.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This