Έλληνας μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»: «Τέτοια αγριότητα και συχνότητα βομβαρδισμών δεν έχει ξανασυμβεί»

Δραματικές στιγμές

Must Read

Στιγμές απόγνωσης σε ενα τρομερό σκηνικό πολέμου στο Ισραήλ!

Για την δραματική κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ελληνικού τμήματος «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», Αχιλλέας Τζέμος, αναφέροντας με ανατριχιαστικές και συγκλονιστικές λεπτομέρειες: «Η ομάδα μας είναι στη Γάζα, τρέχουμε μία κλινική και παρέχουμε υπηρεσίες και χειρουργικές και ψυχολογικής στήριξης. Έχει υποστεί και η κλινική ζημιές, όμως η ομάδα μας είναι εκεί. Ενώ πράγματι υπάρχουν και θύματα από τις ανθρωπιστικές αποστολές, όμως η ομάδα μας είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Αυτό που βλέπουμε είναι χωρίς προηγούμενο. Τέτοιο επίπεδο αγριότητας και βίας νομίζω δεν έχουμε ξαναδεί στην περιοχή».

Ακόμη, τόνισε με λόγια που κόβουν την ανάσα: «Ξεκίνησαν όλα με απίστευτες πράξεις βίας και βλέπουμε τώρα συνεχίζεται η κατάσταση με μία στοχοποίηση και μία συλλογική τιμωρία σε όλο τον κόσμο που ζει στη Γάζα. Βλέπουμε ότι γίνεται πολιορκία, έχει κοπεί το ρεύμα, δεν μπαίνουν καύσιμα, δεν έχει νερό, δεν έχει φαγητό. Μιλάμε για μία πολιορκία η οποία χτυπάει πέρα από τους ενόπλους, οι οποίοι υποθέτω είναι προετοιμασμένοι, αλλά όλο τον υπόλοιπο άμαχο πληθυσμό. Αυτό που πάντα φωνάζουμε και απαιτούμε σε εμπόλεμες καταστάσεις και δεν είναι πρώτη φορά να συμβεί να γίνεται σεβαστή η ουδετερότητα και ο χαρακτήρας των δομών υγείας. Γίνονται βομβαρδιστεί σε νοσοκομεία, ασθενοφόρα, ενώ και στις περισσότερες δομές υγείας τα καύσιμα έχουν τελειώσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα, στη Λωρίδα της Γάζας, νομίζω ότι η ένταση και η συχνότητα των βομβαρδισμών είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί».

Συμπληρώνοντας επεσήμανε: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθεί ένα εκατομμύριο πληθυσμός, ενώ σημείωσε πως τα μέσα μετακίνησης, αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα, έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν και αυτό γιατί μεταξύ άλλων τις πρώτες μέρες βομβαρδίστηκαν τουλάχιστον 4. Το Σύστημα Υγείας στη Γάζα ήταν πάρα πολύ αδύναμο. Οι περιορισμοί σε εισαγωγές είναι 16 χρόνια τώρα, άρα δεν έχουν εξοπλισμό ιατρικό, δεν είχαν φάρμακα και αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο να περιθάλψουν τους τραυματίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This