Ακόμη μια νύχτα βομβαρδισμών στην Λωρίδα της Γάζας – Σφοδρές συγκρούσεις Ισραηλινών με Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου

Νεκροί 1.400 Ισραηλινοί και 2.670 Παλαιστίνιοι

Must Read

Σφυροκοπούν αδιάκοπα την Γάζα οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ εν αναμονή και της  συντονισμένης χερσαίας επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις του ισραηλινού Στρατού με την Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο κλιμακώνονται επικίνδυνα, ενώ το Ιράν απειλεί ευθέως με εμπλοκή στον πόλεμο.

 

«Δεν μπορούμε πλέον να βοηθήσουμε τους τραυματίες κάτω από τα συντρίμμια» δηλώνουν με απόγνωση οι Αρχές της Γάζας. Συνολικά 1.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι τις τελευταίες 24 ώρες κάτω από τα ερείπια.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι ο Matez Eid, διοικητής της νότιας περιφέρειας της πτέρυγας εθνικής ασφάλειας της Χαμάς, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

 

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση προς την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους χωρίς όρους και προς το Ισραήλ να επιτρέψει την ταχεία και απρόσκοπτη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λωρίδα της Γάζας.

«Κάθε ένας από αυτούς τους στόχους ισχύει αυτός καθαυτόν. Δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματευτικά όπλα και πρέπει να υλοποιηθούν διότι αυτό είναι το σωστό να γίνει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Χτυπήθηκε από ρουκέτα η έδρα των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο

«Η έδρα μας στην Νακούρα χτυπήθηκε από ρουκέτα και προσπαθούμε να εξακριβώσουμε την προέλευσή της» ανακοίνωσε η UNIFIL, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

«Οι επιθέσεις κατά αμάχων ή κατά του προσωπικού του ΟΗΕ συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και μπορούν να αποτελούν εγκλήματα πολέμου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για «διαφημιστικό κόλπο» κατηγορούν το Ισραήλ οι κάτοικοι της Γάζας – «Πολύ λίγοι άνθρωποι θα πάρουν νερό»

To Σάββατο το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι θα αποκαταστήσει την παροχή νερού στην νότια Γάζα, αμέσως μετά τις συνομιλίες και τις πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, Σήμερα, οι κάτοικοι στην Λωρίδα κάνουν λόγο για «διαφημιστικό κόλπο» και τονίζουν ότι «πολύ λίγοι άνθρωποι θα πάρουν νερό στην πραγματικότητα».

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα διαφημιστικό κόλπο και τεχνική για απόσπαση προσοχής. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα πάρουν νερό στην πραγματικότητα. Η εστίαση αυτήν την στιγμή θα πρέπει να είναι στα τρόφιμα και τα καύσιμα για ηλεκτρική ενέργεια» δήλωσε ο Ρεφάατ Αλ Αρέρ, Παλαιστίνιος συγγραφέας από την Γάζα.

Πηγή φωτό: Twitter

Ραγδαία κλιμάκωση της έντασης Ισραήλ-Λιβάνου – Φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή

Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς υπό τον φόβο ευρύτερης ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή, οι συγκρούσεις στα σύνορα με τον Λίβανο κλιμακώνονται ραγδαία. Χεζμπολάχ και ισραηλινός Στρατός δημιουργούν νέο μέτωπο στα βόρεια ενώ το Ιράν προειδοποιεί για ενδεχόμενη ανάμειξη.

Πληθαίνουν οι εκκλήσεις από όλες τις πλευρές προς τον Λίβανο να παραμείνει στο περιθώριο της σύγκρουσης. Η Γαλλία κάλεσε την Χεζμπολάχ και το Ιράν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφευχθεί νέο πολεμικό μέτωπο στην περιοχή. Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει την Χεζμπολάχ να μην λάβει μία «κακή απόφαση».

Κοινή δήλωση των «27»: Να αποτραπεί η περιφερειακή κλιμάκωση

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την Χαμάς, και τις βάναυσες και αδιάκριτες τρομοκρατικές επιθέσεις της σε ολόκληρο το Ισραήλ, και εκφράζει την βαθιά της λύπη για τις απώλειες ζωών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον τρόμο» αναφέρεται σε κοινή δήλωση των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Επιπλέον, επισημαίνεται «έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σύμφωνα με το Ανθρωπιστικό και το Διεθνές Δίκαιο, απέναντι σε τέτοιες βίαιες και αδιάκριτες επιθέσεις» υπογραμμίζοντας «την σημασία της διασφάλισης της προστασίας όλων των αμάχων ανά πάσα στιγμή».

 

Εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» ο ισραηλινός Στρατός – Ενισχύει τις δυνάμεις του έξω από την Λωρίδα της Γάζας

Η επιχείρηση «Σιδερένιο Ξίφος», η συντονισμένη χερσαία επίθεση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων είναι προ των πυλὠν της Λωρίδας της Γάζας. Στην μεθόριο συγκεντρώνονται διαρκώς και με ταχείς ρυθμούς άρματα μάχης ενώ ακροβολίζονται στρατιώτες.

Ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για ετοιμοπόλεμη δύναμη πυρός 10.000 Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ισραηλινός Στρατός αναμένει την «πολιτική απόφαση» για το άρξατε πυρ και το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας επίθεσης, δήλωσαν εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ λίγα λεπτά αφότου και η νέα, τρίωρη αυτήν την φορά, διορία για την εκκένωση της βόρειας Γάζας.

Η Χαμάς με νέο βίντεο αναφέρει ότι αναμένει την ώρα μηδέν και «αυτό θα γίνει εάν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση».

Σφίγγουν τον κλοιό στη Γάζα οι Ισραηλινοί – Απαντούν ενισχύοντας τις δυνάμεις τους!

Κρίσιμες και δραματικές ώρες με τις σειρήνες του πολέμο να ηχούν δυνατά στην Μέση Ανατολή!

Εξέπνευσε εξάλλου και το τρίτο τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της πόλης, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή προς νότο. Από ώρα σε ώρα δεν αποκλείεται να αρχίσει η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των θέσεων της Χαμάς!

Ο Tamir Hayman, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, εξηγεί τι θα συμβεί εάν ανοίξει δεύτερο μέτωπο στα σύνορα με τον Λίβανο, απέναντι στην Χεζμπολάχ.

«Πρώτα απ’ όλα, το σημαντικότερο σημείο που χτυπήθηκε ήταν τα χωριά, τα κιμπούτς, που περιβάλλουν τη Λωρίδα της Γάζας. Δέχθηκαν σφοδρή επίθεση και καταστράφηκαν, έγινε πραγματικά μια σφαγή. Μια σφαγή, μια θηριωδία που δεν μπορεί να χωρέσει ο νους. Τα ερείπια, τα πτώματα, η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Υπάρχει οσμή θανάτου και αίματος παντού. Τώρα, έχουμε σφραγίσει όλες τις τρύπες στον φράκτη της Γάζας. Έχουμε εκκενώσει όλους τους πολίτες και υπάρχει μόνο στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή της Γάζας, επομένως αυτή είναι μια πτυχή της ανανέωσης της εμπιστοσύνης μας. Όλο το προσωπικό της Χαμάς θεωρείται πλέον στόχος, νόμιμος στόχος. Το τρίτο στοιχείο είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στο βορρά. Αν και η Χεζμπολάχ δεν εμπλέκεται σε πλήρη κλίμακα, προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για να εκτονώσει τις εντάσεις στη Γάζα, χρησιμοποιώντας drones, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της Χαμάς και τις δυνατότητες των Παλαιστινίων για να εξαπολύσει επιθέσεις όλμων στον Σιδερένιο Θόλο.

Έχουμε αναπτύξει όλες τις δυνάμεις μας για να είμαστε πιο προετοιμασμένοι για μια άλλη επίθεση από ειδικούς πράκτορες της Χεζμπολάχ. Είμαστε πλήρως έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο. Και τώρα πρέπει να εξισορροπήσουμε την προσπάθειά μας μεταξύ της Γάζας και του Βορρά, και κατά τη γνώμη μου πρέπει να εξασφαλίσουμε το πλευρό, αλλά η κύρια επιχειρησιακή προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί στη Γάζα. Το τέταρτο στοιχείο είναι η σταθεροποίηση του εσωτερικού μετώπου, του τι συμβαίνει στην ισραηλινή κοινωνία. Θα μας πάρει χρόνια για να ανακτήσουμε το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τις δυνατότητες του Ισραήλ, ειδικά όσον αφορά στην έγκαιρη προειδοποίηση αλλά και όσον αφορά τις στρατιωτικές δυνατότητες».

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε πως «είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή». Μαχητές της Χεζμπολάχ εξάλλου εκτόξευσαν το πρωί της Κυριακής πύραυλο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκορπίσουν τον τρόμο μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Δείτε επίσης:

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This