Ισραήλ: Αμερικανός περιγράφει τη φρίκη στο φεστιβάλ με τους 260 νεκρούς και πώς σώθηκε

Must Read

Τις στιγμές τρόμου που έζησε στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ το οποίο αιματοκύλισε η Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και πώς κατάφερε να γλιτώσει περιέγραψε ένας Αμερικανός πολίτης που έκανε διακοπές στη χώρα.

Μιλώντας στην Daily Mail, o 28χρονος Λιρόι Άλεξ από το Σικάγο είπε πως βρισκόταν στο φεστιβάλ μαζί με φίλους του και αστειεύτηκαν όταν γινόταν η επίθεση καθώς νόμιζαν ότι ήταν πυροτεχνήματα.

Όμως, η συνέχεια ήταν δραματική:

«Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή, καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί σε όλο το χώρο του φεστιβάλ. Αρχίσαμε να τρέχουμε για να σωθούμε», ανέφερε.

Ο 28χρονος και οι φίλοι του έτρεξαν προς το αυτοκίνητό τους και κατάφεραν να κρυφτούν μέσα. Ο δρόμος μπροστά τους, ήταν ανοιχτός, και έβαλαν μπροστά να φύγουν, ωστόσο, είδαν τους τρομοκράτες της Χαμάς να πλησιάζουν με μοτοσικλέτες. Οι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητο και ο Άλεξ τραυματίστηκε στα μάτια από θραύσματα γυαλικών.

Δείτε βίντεο:

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Καθώς περνούσαμε, μας πυροβολούσαν. Τα πάντα εξερράγησαν, τα γυαλιά πήγαν παντού».

Επίσης, ο Άλεξ πυροβολήθηκε δύο φορές στο κάτω μέρος της πλάτης του, ενώ η κοπέλα του φίλου του χτυπήθηκε και υπέστη διάτρηση πνεύμονα. Ακόμα δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε και σταμάτησαν σε κάτι που έμοιαζε με εργοτάξιο. Ωστόσο αν και κάλεσαν ασθενοφόρο, κανείς δεν ήρθε.

Η κοπέλα που είχε τραυματιστεί άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα.

«Από το τηλέφωνο, οι φίλοι μου μου είπαν ότι βρισκόμασταν σε εμπόλεμη ζώνη. Ακούγαμε βόμβες και πυροβολισμούς παντού. Οι φίλοι μας μας είπαν να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να επιβιώσουμε από αυτό».

Ο Άλεξ είχε την ψυχραιμία να καταγράψει τον εαυτό του με το αίμα στο πρόσωπό του. Ο Άλεξ και οι φίλοι του διασώθηκαν από στρατιώτες 13 ώρες μετά τα πρώτα πυρά από καθαρή τύχη, όπως λέει. 

Ο 28χρονος πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του είπαν πως θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά και να μην μπορεί να περπατήσει αφού είχε πυροβοληθεί κοντά στη σπονδυλική του στήλη. Πάντως, εξακολουθεί να μην βλέπει από το αριστερό του μάτι και δεν είναι βέβαιο αν θα ξαναδεί ποτέ πλήρως.

Δείτε επίσης:

Washington Post: Σαν σκουπίδι φέρθηκαν οι Σαουδάραβες στον Μπλίνκεν!

Ανατριχίλα: Βίντεο με τρομοκράτη της Χαμάς να πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς!

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ: Διαψεύδει ο Νετανιάχου την εκεχειρία – Πάνω από 4.000 νεκροί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This