Φρίκη! Βίντεο με τρομοκράτες της Χαμάς να «γαζώνουν» γυναίκες στρατιώτες! Επέστρεψε ο Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Διάψευση για την εκεχειρία - 199 οι όμηροι της Χαμάς - Νεκροί 11 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι

Must Read

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει την απίστευτη βιαιότητα και βαρβαρότητα των τρομοκρατών της Χαμάς οι οποίοι χωρίς κανένα έλεος πυροβολούν γυναίκες στρατιώτες οι οποίες είναι τραυματισμένες οδηγώντας τες στον θάνατο!

Το αποτρόπαιο βίντεο πιθανότατα έχει καταγραφεί από έναν ένοπλο της Χαμάς με κάμερα GoPro.

Όπως φαίνεται τα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης εισβάλουν σε συνοριακό φυλάκιο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου. Αρχικά πετούν μια χειροβομβίδα μέσα σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια εισέρχονται.

Στο δωμάτιο υπάρχουν γυναίκες στρατιώτες οι οποίες είναι κρυμμένες κάτω από ένα γραφείο και ακούγονται που κλαίνε. Αρχικά, φαίνεται πως οι ένοπλοι αναθεωρούν τα σχέδια τους καθώς φαίνονται να μιλούν ήρεμα.

Δείτε το βίντεο:

Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ένας τρομοκράτης αρχίζει να πυροβολεί τις γυναίκες από το ένα μέτρο!

«Αντί να πάρει τους στρατιώτες αιχμάλωτους, όπως θα απαιτούσε το διεθνές δίκαιο, ο τρομοκράτης παραμερίζει μια καρέκλα για να πυροβολήσει εξ επαφής και να τους εκτελέσει. Δεν τελειώνει εδώ. Οι τρομοκράτες πυροβολούν ξανά. Ενώ τις βλέπουν να αναστενάζουν ο τρομοκράτης ρίχνει τη χαριστική βολή. Οι τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποίησαν σκόπιμες εκτελέσεις τραυματισμένων στρατιωτών κατά άμεση παραβίαση του βασικού διεθνούς δικαίου» αναφέρουν οι ισραηλινές ομάδες διάσωσης South First Responders που έφτασαν πρώτες στο σημείο μετά το περιστατικό.

Διάψευση για την εκεχειρία

Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς επεσήμαναν σήμερα ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει συμφωνηθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν υπάρχει εκεχειρία και είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκεχειρία και για το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Τα σημεία διέλευσης είναι κλειστά και δεν έχει υπάρξει απόφαση» σχετικά με την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείτε βίντεο:

 

Ο Ιζάτ αλ Ρισκ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χαμάς, επίσης δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές «είναι αναληθείς».

Εξάλλου ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι κατήγγειλε ότι η στάση της ισραηλινής κυβέρνησης δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, το μόνο συνοριακό πέρασμα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αίγυπτος προσπαθεί να διατηρήσει το πέρασμα αυτό ανοικτό από τότε που ξέσπασαν οι συγκρούσεις, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα «επικίνδυνη».

Δείτε βίντεο:

 

Στην αιγυπτιακή πλευρα του περάσματος της Ράφα έχει συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τον παλαιστινιακό θύλακα, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμη να εισέλθει σε αυτόν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ανθρωπιστικά κομβόι δεν αναχώρησαν σήμερα από την αιγυπτιακή πόλη αλ Αρίς, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Ράφα.

«Ελπίζω να ακούσω καλά νέα σήμερα το πρωί σε ό,τι αφορά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα μέσω της Ράφα (…) ώστε να λάβει βοήθεια το ένα εκατομμύριο άνρθωποι που έχουν εκτοπιστεί προς τα νότια και όσοι ζούσαν ήδη εκεί», δήλωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Εκτάκτων Καταστάσεων του ΟΗΕ (Ocha).

199 οι όμηροι

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 199 άνθρωποι απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται όμηροι από την ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες έκανε λόγο για 155 ομήρους.

«Ενημερώσαμε τις οικογένειες των 199 ομήρων», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι προσπάθειες για τους ομήρους αποτελούν εθνική προτεραιότητα (…) ο στρατός και το Ισραήλ εργάζονται μέρα νύχτα» για την απελευθέρωσή τους, ενώ οι οικογένειες παραμένουν χωρίς νέα τους.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ισραηλινών αρχών. Περισσότεροι από 2.750 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας.

Επέστρεψε ο Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ έπειτα από περιοδεία σε έξι αραβικές χώρες με στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς σε συνδυασμό με την άμβλυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Λωρίδα της Γάζας.

Τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Αντονι Μπλίνκεν προσγειώθηκε και πάλι σήμερα στο Τελ Αβίβ και πήγε κατευθείαν στην Ιερουσαλήμ για να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δείτε βίντεο:

 

«Θέλω να έχω την ευκαιρία να μοιραστώ ό,τι άκουσα, ό,τι έμαθα κατά την διάρκεια των τελευταίων αυτών ημερών επισκεπτόμενος τους άλλους εταίρους μας και συζητώντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε με τους συμμάχους και τους ισραηλινούς φίλους», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χθες στους δημοσιογράφους από το Κάιρο, την στιγμή που το Ισραήλ προετοιμάζει μεγάλη χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει την πιθανότητα να ανταποκριθεί στην πρόσκληση και να επισκεφθεί το Ισραήλ για να εκφράσει, για μία ακόμη φορά, την ακλόνητη αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το εβραϊκό κράτος.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ο Αντονι Μπλίνκεν διαπίστωσε την ευρεία αντίθεση των αραβικών ηγεσιών απέναντι στην Χαμάς, αλλά και τις ανησυχίες τους για την τύχη των Παλαιστινίων.

«Είπα ξεκάθαρα ότι η Χαμάς δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να συνεχίσει να κάνει σαν να μην έγινε τίποτε», επέμεινε στο Κάιρο ο Αντονι Μπλίνκεν.

«Ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας», πρόσθεσε. «Οι πολίτες δεν πρέπει να υποφέρουν από τις φρικαλεότητες» της Χαμάς.

Σκοτώθηκαν 11 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι

Έντεκα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στην Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό συνδικάτο των δημοσιογράφων.

Στην ανακοίνωση, το συνδικάτο με έδρα την Δυτική Οχθη, αναφέρει επίσης ότι «20 δημοσιογράφοι τραυματίσθηκαν από την ισραηλινή επίθεση» στην Γάζα.

Περί του 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιδρομές κατά του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με την Χαμάς που διοικεί την Γάζα.

 

Στη Γάζα ο ΟΗΕ

Ο επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) Μάρτιν Γκρίφιθς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή για να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις που έχουν στόχο την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκρίφιθς δήλωσε ότι το γραφείο του βρίσκεται «σε ενδελεχείς συζητήσεις» με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλους.

«Θα μεταβώ ο ίδιος αύριο στην περιοχή για να προσπαθήσω να συνδράμω στις διαπραγματεύσεις, να προσπαθήσω να είμαι μάρτυρας (των διαπραγματεύσεων) και να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς την εξαιρετική γενναιότητα των πολλών χιλιάδων ανθρωπιστικών εργαζομένων που συνεχίζουν το έργο τους και που παραμένουν εκεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Εκπρόσωπος του Ocha επεσήμανε ότι ο Γκρίφιθς σκοπεύει να βρίσκεται στο Κάιρο αύριο Τρίτη και αργότερα να μεταβεί σε άλλα σημεία στην περιοχή, ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Δείτε επίσης:

Washington Post: Σαν σκουπίδι φέρθηκαν οι Σαουδάραβες στον Μπλίνκεν!

Ισραήλ: Αμερικανός περιγράφει τη φρίκη στο φεστιβάλ με τους 260 νεκρούς και πώς σώθηκε

Ανατριχίλα: Βίντεο με τρομοκράτη της Χαμάς να πέφτει νεκρός από πυροβολισμούς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This