Λήξη συναγερμού στις Βερσαλλίες δυόμισι ώρες μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας

Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών

Must Read

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε σήμερα και παρέμεινε κλειστό για περίπου δυόμισι ώρες μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Νωρίς το απόγευμα άνοιξε ξανά τις πύλες του, παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα παρέμενε κλειστό σήμερα.

Ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο εκκενώθηκε λόγω απειλής για βόμβα. Η προηγούμενη ήταν το Σάββατο, όταν εκκενώθηκαν επίσης για λόγους ασφαλείας το Μουσείο του Λούβρου και ο σιδηροδρομικός σταθμός Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι.

Το γαλλικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε πως πυροτεχνουργοί της αστυνομίας είχαν μεταβεί στο ανάκτορο, αλλά δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

«Είναι μια πολύ ανησυχητική και τεταμένη κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ζούμε», είπε ο 72χρονος Ζαν-Πιερ Μπρεόν. Μια 19χρονη τουρίστρια από την Ελβετία, η Μαργκαρίτα Κόστα, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως σοκαρίστηκε: «Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αντίστοιχες καταστάσεις».

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ΄ και ήταν η κύρια βασιλική κατοικία μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση. Αποτελεί ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και το επισκέπτονται καθημερινά 10.000-15.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This