Τα δράμα των απαχθέντων -από τη Χαμάς- Ισραηλινών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!

Παρουσιάζονται στοιχεία και φωτογραφίες

Must Read

Οι απανταχού Ισραηλινοί ζουν δραματικές στιγμές. Άνθρωποι αγνοούνται, ουδείς γνωρίζει ή μπορεί να προβλέψει τις επόμενες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη σε κοινωνικό και όχι μόνο επίπεδο. Και στην χώρα μας εξάλλου πολλοί Ισραηλινοί βρίσκονται σε απόγνωση, ψάχνοντας σημάδια ζωής στα αποκαΐδια τυ πολέμου για συγγενικά τους πρόσωπα, προχωρώντας σε κάθε δυνατή κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση, ρίχνοντας λίγο φως στο σκοτάδι.

Στην Θεσσαλονίκη άλλωστε έφτασε η καμπάνια Kidnapped From Israel η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς. Συγκεκριμένα, το κέντρο της πόλης έχει γεμίσει με αφίσες οι οποίες γράφουν ΑΠΑΓΩΓΗ, παρουσιάζοντας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες ανθρώπων που απήχθησαν από την Χαμάς μέσα από τα σπίτια τους!

Όλες οι αφίσες συνοδεύονται από το εξής μήνυμα:

«Στις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν 200 αθώοι πολίτες απήχθησαν από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η τοποθεσία τους παραμένει άγνωστη. Περισσότεροι από 3,000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τριών μηνών ως 85 ετών, τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν, χτυπήθηκαν, βιάστηκαν και απομακρύνθηκαν από τους αγαπημένους τους από την Χαμάς».

H καμπάνια δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα Ισραηλινών με έδρα τη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τους καλλιτέχνες Nitzan Mintz και Dede Bandaid, και σχεδιάστηκαν από τον Tal Huber σε συνεργασία με τη Shira Gershoni. Όπως περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας, οι καλλιτέχνες με έδρα το Τελ Αβίβ, οι οποίοι έβλεπαν τη φρίκη αυτού του πολέμου να εκτυλίσσεται ενώ ήταν μακριά από τους φίλους και τις οικογένειές τους στο Ισραήλ, αποφάσισαν να δράσουν αμέσως. Αυτή η εκστρατεία δεν χρηματοδοτείται και έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα αντάρτικα δημόσια έργα τέχνης στην ιστορία, καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται με νέες εικόνες αφισών που βγαίνουν στην επιφάνεια σε δρόμους, σταθμούς, πανεπιστήμια, διαδηλώσεις και πολλά άλλα.

Στο φως βίντεο αιχμάλωτης της Χαμάς

Η Χαμάς έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με μια κοπέλα που είναι αιχμάλωτή της. Η νεαρή λέγεται Μάγια Σαμ και βρισκόταν σε πάρτι κοντά στην Λωρίδα της Γάζας. Η ίδια λέει: «Είμαι η Μάγια Σαμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό». Η οικογένεια της Σαμ επιβεβαίωσε ότι είναι η ίδια και δήλωσε ευτυχισμένη που την ξαναβλέπει, αναφέρει η Haaretz.

Η Χαμάς δεν γνωρίζει αν οι όμηροι είναι ζωντανοί

Ο επικεφαλής των πολιτικών και διεθνών σχέσεων της Χαμάς δήλωσε στο Sky News ότι δεν γνωρίζει εάν οι 199 άμαχοι που κρατήθηκαν όμηροι, είναι ακόμη ζωντανοί. Ο Δρ Basem Naim είπε ότι αυτό ήταν αδύνατο να επαληθευτεί, καθώς η Γάζα βρίσκεται υπό σφοδρό βομβαρδισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This