Βέτο των ΗΠΑ σε ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός – Βομβαρδίστηκε τέμενος στην Γάζα

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και αρκετοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια

Must Read

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε ψήφισμα που θα επέβαλε την κατάπαυση του πυρός από Ισραήλ και Χαμάς, με στόχο την απρόσκοπτη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γἀζα. Νωρίτερα, άλλωστε, ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωνε τον Μπένιαμιν Νετανιάχου για την απόλυτη στήριξη στην χώρα του.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε το βέτο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κυνικά το βέτο τους για να εμποδίσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δράσει για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε μια περίοδο πρωτοφανούς σφαγής».

Την ίδια ώρα, η Παλαιστινιακή Αρχή δηλώνει ότι προσφεύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας. «Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπός της στην Γαλλία, Χάλα Άμπου Χασίρα.

Πώς περιγράφει Έλληνας στη Γάζα την επίθεση στο νοσοκομείο

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας. Νέα αεροπορική επιδρομή στην Γάζα με στόχο τέμενος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν το τέμενος των Μαρτύρων Άκσα στον καταυλισμό Νουσαϊράτ και υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και αρκετοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

«Πολλοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τέμενος των Μαρτύρων Αλ Άκσα» δήλωσε ένας γιατρός στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Για πάντα στο πλευρό σας – Δεν βομβάρδισε το Ισραήλ το νοσοκομείο

Την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και την αμέριστη συμπαράσταση στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς επανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την κοινή συνέντευξή τους στο Τελ Αβίβ.

«Η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS, εξαπολύοντας καθαρό, ανόθευτο κακό στον κόσμο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου «όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας τότε. Δεν θα μείνουμε άπραγοι και δεν θα κάνουμε τίποτε ξανά».

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει στο Ισραήλ ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί και ανέφερε πως αποδέχεται τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «έχει προκληθεί από μια αποτυχημένη εκτόξευση παλαιστινιακού πυραύλου».

«Με βάση αυτά που έχω δει φαίνεται να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα» είπε ο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Για μένα σημαίνει λύση δύο κρατών» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Ισραήλ με τους γείτονές του. Αυτές οι επιθέσεις ενίσχυσαν τη δέσμευσή μου, την αποφασιστικότητά μου και τη θέλησή μου να το πετύχω αυτό».

To Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την πολιορκημένη Γάζα από την Αίγυπτο. Της απόφασης προηγήθηκε υπόδειξη του Μπάιντεν προς τον Νετανιάχου.

Δείτε το βίντεο

Νέο βίντεο δείχνει την επίθεση με ρουκέτα στο νοσοκομείο – «Ήταν από τη Λωρίδα της Γάζας», υποστηρίζει το Ισραήλ

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης είναι «μουδιασμένος» από την σφοδρή επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή εκατοντάδες άτομα (500 σύμφωνα με τα τοπικά μέσα) ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνει την στιγμή που η ρουκέτα πέφτει στο νοσοκομείο και το καταστρέφει.

Το οπτικό υλικό έδωσε στο φως το Channel 12 που είναι το μεγαλύτερο στο Ισραήλ και προέρχεται από κάμερα του καναλιού.

Όπως υποστηρίζουν, οι ρουκέτες ξεκίνησαν από την Λωρίδα της Γάζας και είχαν ως στόχο το νοσοκομείο.

Το Ισραήλ επικαλείται και τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, που υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός προήλθε από την άλλη πλευρά, «δείχνοντας» την Ισλαμική Τζιχάντ.

Δείτε το βίντεο:

 

Σε άλλο οπτικό υλικό που δημοσίευσε το euronews, ακούγεται αρχικά ο δυνατός ήχος μιας ρουκέτας ενώ στη συνέχεια «προσγειώνεται» στο νοσοκομείο. Στο σημείο ξεσπά φωτιά και βγαίνουν καπνοί ενώ ακούγεται ένας άντρας να φωνάζει ο οποίος προφανώς συνειδητοποιεί ότι το σημείο της επίθεσης ήταν το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια φαίνονται πιο κοντινά πλάνα του νοσοκομείου το οποίο έχει κατεδαφιστεί από την έκρηξη ενώ μαίνεται η φωτιά.

Δείτε το βίντεο:

Η επόμενη μέρα του βομβαρδισμού έφερε συγκλονιστικές εικόνες. Σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου αποτυπώνεται ο πόνος και η απόγνωση. Γονείς θρηνούν πάνω από τα νεκρά παιδιά τους, γιατροί ψάχνουν επιζώντες στα χαλάσματα.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Δείτε βίντεο:

Την Τζιχάντ «δείχνει» και ο Μπάιντεν

Στο Ισραήλ έφτασε με το αεροσκάφος Air Force One ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλ πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο νοσοκομείο της Γάζας. Τον αμερικανό πρόεδρο υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Κοινό μέτωπο Μπάιντεν – Νετανιάχου

Την «Ισλαμική Τζιχάντ» ουσιαστικά «φωτογράφισε» ο Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, ως υπαίτια για την φονική επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Αμερικανός πρόεδρος από το Τελ Αβίβ, εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ ενώ από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μάχη «του πολιτισμού με εναντίον των δυνάμεων της βαρβαρότητας». Παράλληλα, οι ισραηλινές εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών κάνει λόγο για 332, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι ανεβάζουν τον αριθμό στους 500.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινά μια επίσκεψη διαβούλευσης για τον κλιμακούμενο πόλεμο στη Γάζα», ανέφερε δημοσιογράφος του Reuters. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο εν μέσω ισχυρού αποσπάσματος ασφαλείας, ο Μπάιντεν αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου. Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, για την «αδιαμφισβήτητη» υποστήριξή του προς το Ισραήλ. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στο Ισραήλ σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως με βάση αυτά που έχει δει, ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα φαίνεται πως έγινε από την «άλλη πλευρά». «Οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου. Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμα πως η Χαμάς διέπραξε χειρότερες θηριωδίες από τον ISIS.

 

Η αγκαλιά κατά την άφιξη του Μπάιντεν

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου.

Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή. «Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε, ο Θεός να σας έχει καλά που προστατεύετε το έθνος του Ισραήλ», είπε ο Χέρτζογκ στον Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού προέδρου. 

 

 

 

 

Μητσοτάκης: «Θα ταξιδέψω στο Ισραήλ μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Την ίδια ώρα, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου και τον αποτροπιασμό μου για αυτό που συνέβη σε νοσοκομείο της Γάζας και να τονίσω την άμεση ανάγκη να διερευνηθεί ακριβώς τι έχει συμβεί», είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης. «Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο επανέλαβα τις θέσεις της Ελλάδας αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στο Ισραήλ στην αυτοάμυνα πάντα όμως με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και έχοντας ως κύριο μέλημα την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Γάζας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε. Όσον αφορά το ταξίδι του στο Ισραήλ που ματαιώθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερον δυνατόν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας ξεκινώντας με την παρουσία μου το Σάββατο στο Κάιρο στα πλαίσια μιας πολυμερούς διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος για το παλαιστινιακό πρόβλημα».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This