Γερμανικός Τύπος: Ο Ερντογάν έχει θέσει εαυτόν απέναντι από την Δυτική Συμμαχία

Η Τουρκία δεν είναι πλέον μέρος της Δύσης

Must Read

Λάβρος ο γερμανικός Τύπος για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες παίρνει θέση υπέρ της Χαμάς χαρακτηρίζοντάς την «πατριωτική οργάνωση» που υπερασπίζεται τα εδάφη και τον λαό της.

Η στάση του προέδρου της Τουρκίας στην σύγκρουση της Μέσης Ανατολής ενδέχεται «να προκαλέσει προβλήματα για τον Ερντογάν στο διεθνές στερέωμα» σχολιάζει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND). Η πρόθεση του Ερντογάν να διατηρήσει μια μετρημένη θέση «γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς η εσωτερική πολιτική πίεση αυξάνεται» σε μια στιγμή που «άλλα κόμματα του συνασπισμού, όπως το ριζοσπαστικό ισλαμικό Hüda-Par, […] απαιτούν την διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ».

Κράτος παρίας η Τουρκία: Οργίλη απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν – Παρέμβαση Μπλίνκεν ζητά το Κογκρέσο

Η διάθεση του Ερντογάν να διατηρήσει μια πιο ουδέτερη θέση οφείλεται στο ότι θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, ώστε να συνάψει συμφωνία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16. Σύμφωνα με το RND, αυτός είναι ο λόγος που «από όλες τις στιγμές ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε τώρα το πράσινο φως στο τουρκικό Κοινοβούλιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Η Τageszeitung ΤΑΖ) επικρίνει τον Ερντογάν αναφέροντας ότι «ανήκει στο στρατόπεδο αυτών που […] δικαιολογούν εμμέσως την τρομοκρατία της Χαμάς».

«Ο Ερντογάν έχει θέσει εαυτόν σαφώς απέναντι από την Δυτική Συμμαχία» και δη σε έναν πόλεμο που «πιθανώς θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ της Δύσης και του υπόλοιπου κόσμου περισσότερο από όσο το έκανε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

Μια στάση που ο Ερντογάν δεν την υιοθετεί εξαιτίας των εγχώριων πιέσεων, «αλλά από βαθύτατη πεποίθηση».

Πηγή: Deutsche Welle

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This