Στην Άγκυρα εκτάκτως ο Μπλίνκεν – Τουρκική διπλωματική πρωτοβουλία προανήγγειλε ο Φιντάν

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την επίσκεψη στην Τουρκία την Κυριακή

Must Read

Αμέσως μετά την συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, με τον Ιρανό ομόλογό του, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, στην Άγκυρα ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία στις 5 Νοεμβρίου. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς το ταξίδι του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενδέχεται να προοιωνίζεται διπλωματική εμπλοκή της Άγκυρας σε μια νέα προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Ο Χακάν Φιντάν ανέφερε μετά την συνάντηση με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών στην συνέντευξη Τύπου: «Υποβάλαμε κάποιες προτάσεις που θέλουμε να τις συζητήσουμε με τους ομολόγους μας». Είναι, συνεπώς, ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς και να επιδιώκει να συνομιλήσει για το θέμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την συνάντηση Φιντάν – Αμιραμπντολαχιάν διπαιστώθηκε σύμπλευση απόψεων αναφορικά με τις συγκρούσεις και την ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα, καθώς οι δύο χώρες έχουν καταστήσει σαφές ότι συντάσσονται με την πλευρά της Χαμάς και των Παλαιστινίων.

 

Σε Ισραήλ και Ιορδανία πριν από την Τουρκία ο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την Παρασκευή Ισραήλ και Ιορδανία στο πλαίσιο νέας περιοδείας του στην Μέση Ανατολή. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Ισραήλ θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και υπουργούς, ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο. «Θα επαναλάβει πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα συζητήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων για να περιοριστούν οι απώλειες αμάχων καθώς και για τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας» επισήμανε ο Μάθιου Μίλερ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα τουρκικές διπλωματικές πηγές για επίσκεψη Μπλίνκεν στην Άγκυρα την Κυριακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This