IDF: «Το Ισραήλ «περικυκλώνει την πόλη της Γάζας» – Χαμάς και Χεζμπολάχ εκτόξευσαν ρουκέτες από τον Λίβανο

ΠΟΥ: Η εκκένωση νοσοκομείων θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες ασθενείς

Must Read

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προωθηθεί πέραν από τα περίχωρα της πόλης της Γάζας, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Νωρίτερα, ο αρχηγός του IDF ανέφερε ότι στρατεύματα επιχειρούν εντός της πόλης και την περικυκλώνουν από πολλές κατευθύνσεις.

«Έχουμε προχωρήσει σε ένα ακόμα σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν».

Βίντεο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσων 

Από τον  Λίβανο εκτόξευσαν 12 ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ. Οι υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτήριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Λίγη ώρα αργότερα, πηγή της λιβανέζικης Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η οργάνωση εξαπέλυσε ταυτόχρονα 19 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στους στόχους περιλαμβάνονταν και θέσεις του ισραηλινού στρατού. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εκκένωση νοσοκομείων θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες ασθενείς, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο επικεφαλής ΠΟΥ δήλωσε σήμερα ότι η αναγκαστική εκκένωση νοσοκομείων στην Λωρίδα της Γάζας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ασθενών.

«Δόθηκε εντολή εκκένωσης σε είκοσι τρία νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας και στη, βόρεια Γάζα και η αναγκαστική εκκένωση υπό αυτές τις συνθήκες θα θέσει εκατοντάδες ασθενείς σε απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

 

Σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη, ο Τέντρος επανέλαβε την έκκληση για μια παύση για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ώστε να βοηθηθούν οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί.

Υπάρχουν 21.000 τραυματίες και στις δύο πλευρές και 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι στην Γάζα, υπογράμμισε. «Δεν έχουμε λόγια να περιγράψουμε την φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα» τόνισε.

Νέα πολύνεκρη επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα: Τουλάχιστον 27 οι νεκροί

Νέα επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται κοντά σε σχολείο εξαπέλυσε το Ισραήλ σύμφωνα με πληροφορίες από τους αρμόδιους στην Γάζα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για 15 νεκρούς στο καταυλισμό Μπουρέιτζ που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό.

«Τα πτώματα 27 μαρτύρων περισυνελέγησαν, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ασράφ αλ-Κίντρεχ.

Ο απολογισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή επί του παρόντος.

Στις εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνονται αιμόφυρτα πτώματα που κείτονται στο έδαφος, μπροστά από το σχολείο, μέσα στο οποίο είχαν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι του πολέμου που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

Δείτε βίντεο από τη νέα επίθεση:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη δημιούργησε ένα μεγάλο κρατήρα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια.

Μάλιστα, ήταν πολύ δύσκολο για τους διασώστες να περάσουν και να καθαρίσουν τα ερείπια εξαιτίας των κατεστραμμένων υποδομών.

Δείτε επίσης:

12 Έλληνες που έμεναν στην Γάζα πέρασαν τη Ράφα σήμερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

Περίπου 400 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα περάσουν σήμερα τη Ράφα – Ην. Αραβικά Εμιράτα: Θα περιθάλψουν 1000 παιδιά από την Γάζα
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This