Ούρσουλα στο Κίεβο: Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την στήριξη που χρειάζεστε – Υποσχέσεις και για ένταξη στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμο τo 12ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Must Read

Με μια σειρά από υποσχέσεις αναχωρεί από το Κίεβο η πρόεδρος της Κομισιόν. Κατά τις συναντήσεις που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους αξιωματούχους της Ουκρανίας δεσμεύτηκε για απρόσκοπτη «τεχνική και πολιτική υποστήριξη», ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα της ένταξης στην ΕΕ.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έτοιμο τo 12ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και αναμένεται να το ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας.Tην πεποίθηση ότι η Ουκρανία «μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας» εάν υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Επισήμανε, δε, ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει «εξαιρετική πρόοδο» και εξήρε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι διεξάγετε έναν υπαρξιακό πόλεμο και ταυτόχρονα μεταρρυθμίζετε βαθειά την χώρα σας» ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται «στην διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί αυτό, είμαι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενταξιακής διαδικασίας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This