Σείεται η γη στην Ισλανδία: Φόβοι για έκρηξη ηφαιστείου – Εκκενώθηκε πόλη 3.000 κατοίκων

Σημαντικός κίνδυνος έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες

Must Read

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην Ισλανδία τα τελευταία 24ωρα έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μάλιστα εκκενώθηκε η πόλη Γκρίνταβικ όπου ζουν περίπου 3.000 άνθρωποι.

Πέραν των δεκάδων σεισμών οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου μετά τις ενδείξεις μετακίνησης του μάγματος υπογείως. Μάλιστα οι αρχές  της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό και προετοιμάζονται για μια πιθανή ηφαιστειακή έκρηξη στα νοτιοδυτικά του νησιού εντός των ερχόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας υπάρχει «σημαντικός» κίνδυνος έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες ή κοντά σε αυτήν λόγω του ρυθμού με τον οποίο κινείται το μάγμα. «Η πιθανότητα έκρηξης αυξήθηκε από σήμερα το πρωί και μια έκρηξη μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή εντός των επόμενων ημερών», τόνισε.

Στο μεταξύ, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διέταξε τη νύχτα την εκκένωση του Γκρίνταβικ, μιας παραθαλάσσιας κωμόπολης και κέντρου αλιείας, όπου κατοικούν περίπου 3.000 άνθρωποι. 

Δείτε εικόνες από την περιοχή:

Το μάγμα υπολογίζεται ότι αργά απόψε βρισκόταν σε βάθος μικρότερο των 800 μέτρων, από τα 1.500 μέτρα που είχε μετρηθεί νωρίτερα.

Η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή οδήγησε τις αρχές την Πέμπτη να κλείσουν ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του νησιού, τη γεωθερμική πηγή Blue Lagoon.

Δείτε επίσης: Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία: 1000 σεισμοί σε λίγα 24ωρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This