«Τα χρειάστηκαν» οι Τούρκοι: Ασκούμενος προσπάθησε να κλέψει σκληρούς δίσκους από το «καμάρι» του Ερντογάν!

«Άρωμα» κατασκοπείας στο εργοστάσιο drones Baykar το οποίο παράγει το Bayraktar TB2

Must Read

Ένας ασκούμενος μηχανικός που εργαζόταν στην εταιρεία παραγωγής drone της Τουρκίας, Baykar, το «στολίδι» της πολεμικής βιομηχανίας κατά τον Ταγίπ Ερντογάν, συνελήφθη προσπαθώντας να κλέψει τέσσερις σκληρούς δίσκους, ενώ έφευγε από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα.

«Ένας μηχανικός που εργαζόταν στις εγκαταστάσεις πιάστηκε στα πράσα από το προσωπικό ασφαλείας που τον παρατήρησε, ενώ μετακινούσε τον σκληρό δίσκο μέσα σε έναν υπολογιστή που περιείχε τεχνολογικά μυστικά», ανέφερε η τοπική ιστοσελίδα Patronlar Dunyasi.

Η ιστορία προκάλεσε αναταραχή στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και οι τίτλοι τους υποδήλωναν ότι ο ύποπτος ήταν κατάσκοπος που προσπαθούσε να κλέψει βιομηχανικά μυστικά που σχετίζονται με τα περίφημα πολεμικά drones Bayraktar TB2 και Akinci.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε σήμερα ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης συνέλαβε τον 20χρονο ασκούμενο, τον Ahmet C., ο οποίος προσπάθησε να κλέψει τέσσερις μονάδες σκληρών δίσκων SSD από την αποθήκη της εταιρείας.

Ο Ahmet C, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία τους τελευταίους δύο μήνες σύμφωνα με την αναφορά, είπε στις αρχές ότι δεν ήξερε εάν οι σκληροί δίσκοι περιείχαν δεδομένα ή όχι. Ο ύποπτος είπε στην αστυνομία ότι έκλεψε το υλικό για να το πουλήσει.

«Ο ύποπτος είχε διωχθεί για κλοπή ενός φορητού υπολογιστή από ένα καφέ πριν από έξι χρόνια», ανέφερε ακόμα η έκθεση. «Έγινε επίσης κατανοητό ότι η οικογένεια του Ahmet C υπέβαλε καταγγελία αγνοούμενου για τον γιο τους πέρυσι».

Σε άρθρο του ο Feramuz Erdin, συνταξιούχος αστυνομικός και σύμβουλος ασφαλείας, έγραψε ότι η κλοπή σκληρών δίσκων θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος παράκαμψης ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων ασφαλείας που υπάρχουν σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η Baykar.

«Εάν κάποιος προσπαθήσει να αντιγράψει δεδομένα από το σύστημα, το σύστημα δεν θα το επιτρέψει και οι πληροφορίες θα σταλούν αμέσως στους αρμόδιους διαχειριστές», έγραψε.

«Πολλοί υπολογιστές που χρησιμοποιούνται σε τέτοια μέρη δεν διαθέτουν καν μονάδες αντιγραφής όπως USB ή CD. Δεδομένου ότι η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων συλλογικά με άλλες μεθόδους είναι περιορισμένη, απομένει μόνο μία μέθοδος: η φυσική κατάσχεση του υλικού όπου είναι αποθηκευμένα τα δεδομένα!».

Πηγή που γνωρίζει την έρευνα είπε στο Middle East Eye ότι το περιστατικό πήρε υπερβολική διάσταση και ότι ήταν μια απλή κλοπή.

«Ωστόσο, έδειξε στην εταιρεία ότι οι έλεγχοι ασφαλείας και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν στην εταιρεία λειτουργούν πολύ καλά», είπε η πηγή. «Δεν μπορείτε να αντιγράψετε κανένα από τα δεδομένα, αλλά το πιο σημαντικό, δεν μπορείτε να μετακινήσετε ούτε τους σκληρούς δίσκους».

Η Baykar έχει κάνει όνομα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια μέσω των οπλισμένων drones της, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB2.

Έχει πραγματοποιήσει εξαγωγές αξίας 1,2 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του ΝΑΤΟ. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή αναπτύσσει ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος που ονομάζεται Kizilelma.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This