Πρόταση για αγορά Eurofighters από την Τουρκία στην Βρετανία – Συνάντηση Γιασάρ Γκιουλέρ με Γκραντ Σαπς

Υπέγραψαν διμερή «Διακήρυξη προθέσεων για αμυντική συνεργασία»

Must Read

Επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς. Τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Γιασάρ Γκιουλέρ. Κατά την συνάντησή τους υπέγραψαν διμερή «Διακήρυξη προθέσεων για αμυντική συνεργασία».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικός σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας. Θέλουμε να αναπτύξουμε την υφιστάμενη συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλούς τομείς, ιδίως όσον αφορά στο εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN, καθώς και σε νέους τομείς, όπως στα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon» δήλωσε ο Γκιουλέρ και έκανε επίσημη πρόταση προμήθειας των αεροσκαφών στον ομόλογό του.

Σαπς: Οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ σημαντικές

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά ένα διευρυμένο ΝΑΤΟ θα εξυπηρετήσει ένα μεγαλύτερο καλό» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός προκρίνοντας την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η οποία εξαρτάται εν πολλοίς από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας για την προμήθεια του Eurofighter Typhoon δήλωσε:

«Συζητήσαμε πολλούς τομείς αμοιβαίας συνεργασίας και τις σχέσεις μας. Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικές για το Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε δύο έμπειρες χώρες που καταπολεμούν την τρομοκρατία με τον σωστό τρόπο. Νομίζω ότι αυτό είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας είναι πολύ βαθιά».

Πηγή φωτό: Print Screen

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This