Εικόνες καταστροφής στο Δουβλίνο: Λίντσαραν Βορειοαφρικανούς, έσπασαν καταστήματα, πυρπόλησαν λεωφορεία και ΙΧ!

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει ότι ο δράστης μιλούσε σε ξένη γλώσσα, και δεν είναι Ιρλανδός

Must Read

Στο χάος παραδόθηκε το τελευταίο 24ωρο το Δουβλίνο, όταν μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από σχολείο, διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους βάζοντας φωτιές, σπάζοντας καταστήματα και εξαπολύοντας επιθέσεις σε μετανάστες.

 

Οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς μετανάστες και Ιρλανδούς συνεχίστηκαν επί ώρες, έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι, από την τραυματίστηκαν τρία μικρά παιδιά και δύο ενήλικες. Συγκεκριμένα, στις «φλόγες» η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, με περίπου 200 άτομα που είχαν καλυμμένα πρόσωπα να εξαπολύουν επίθεση εναντίων αστυνομικών, όπως έκαιγαν οχήματα και ό,τι άλλο έβρισκαν στο διάβα τους. Κεντρικό σύνθημα ήταν το «οι ιρλανδικές ζωές έχουν σημασία». Η κυβέρνηση έκανε λόγο για «τραμπούκους και εγκληματίες που χρησιμοποίησαν μια φρικτή επίθεση για να σπείρουν το διχασμό».

 

Η αστυνομία είπε ότι ένα 5χρονο κορίτσι, μια γυναίκα γύρω στα 30 και ένας άνδρας γύρω στα 50 τραυματίστηκαν σοβαρά. Επίσης διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο ένα 5χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κορίτσι, με λιγότερο σοβαρά τραύματα. Το αγόρι πήρε εξιτήριο. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα περίπου 50 ετών, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν για τραύματα, ενημερώνοντας ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους. 

Οι αρχές δεν αναφέρθηκαν στην εθνικότητα του συλληφθέντος. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος έσωσε τα παιδιά, ο  δράστης μιλούσε σε ξένη γλώσσα, και δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να είναι Ιρλανδός.

 

Το χρονικό

Ο υπεύθυνος για την επίθεση «εξουδετερώθηκε» από έναν διανομέα φαγητών. Ο Caio Benicio ήταν καθ’ οδόν για διανομή, όταν είδε έναν άνδρα με μαχαίρι να επιτίθεται σε ένα νεαρό κορίτσι. Αμέσως ο 43χρονος Βραζιλιάνος σταμάτησε, έβγαλε το κράνος του και χτύπησε με αυτό τον δράστη. Όπως είπε στην Journal αργότερα «δεν πήρα κάποια απόφαση. Ήταν θέμα ενστίκτου. Όλα τελείωσαν σε λίγα δευτερόλεπτα. Μετά το χτύπημα ο άνδρας έπεσε στο έδαφος. Δεν είδα πού πήγε το μαχαίρι και τότε εμφανίστηκαν και άλλοι, για να τον ακινητοποιήσουν. Είμαι πατέρας δυο παιδιών, οπότε ένιωσα πως πρέπει να παρέμβω. Έκανα ό,τι θα έκαναν όλοι. Ίσως κάποιοι να φοβήθηκαν, γιατί κρατούσε μαχαίρι. Εγώ όμως, ήξερα πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το κράνος μου».

 

Τρεις Βορειοαφρικανοί που δεν γνώριζαν το γεγονός λιντσαρίστηκαν!

Η κατάσταση στο Δουβλίνου είναι εκτός ελέγχου. Ένα αστικό τραμ, πολλά λεωφορεία και οχήματα πυρπολήθηκαν! Ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι τρεις Βορειοαφρικανοί που δεν ήξεραν τίποτα για όσα είχαν γίνει, λιντσαρίστηκαν και δέχτηκαν επίθεση!

 

Η περιοχή της επίθεσης παρέμεινε αποκλεισμένη από τις αρχές έως χθες το απόγευμα, όταν γύρω στις 5 το απόγευμα έσπασε το αστυνομικό φράγμα ομάδα 50 ατόμων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μεταναστών. Άγνωστες πηγές είχαν διαρρεύσει πως η εθνικότητα του άνδρα που επιτέθηκε στο παιδί ήταν αλγερινή. Κάποιοι φώναζαν «βγάλτε τον έξω» (αναφερόμενοι στον δράστη) και ένας κλώτσησε τον καθρέφτη ενός περιπολικού. Ένας άλλος φορούσε την ιρλανδική σημαία για ρούχα. Στη συνέχεια, ένα μεγαλύτερο πλήθος άρχισε να πετάει αντικείμενα (καρέκλες και σκαμπό από μπαρ και εστιατόρια), φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών ταραχών με κράνη και ασπίδες, μόλις είχαν αναπτυχθεί, και η εξέγερση βγήκε εκτός ελέγχου.

Διαβάστε ακόμα:

Δουβλίνο: Οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο μεταναστών   

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This