Κρίνεται σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης του Πιστόριους

Μία πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τον κόσμο

Must Read

Κρίνονται πολλά σε μια πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τον κόσμο!

Ο Νοτιοαφρικανός, πρώην αστέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων, Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος φυλακίστηκε το 2014 ως ένοχος για την δολοφονία (2013) της Ρίβα Στίνκαμπ, ζητά ξανά πρόωρη αποφυλάκιση και όλα κρίνονται στην σημερινή δίκη…

Γνωστός ως «Blade Runner» ο Πιστόριους έγινε από δημόσιος ήρωας καταδικασμένος δολοφόνος σε ακροάσεις που τράβηξαν την προσοχή του κόσμου. Θυμίζουμε, αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών το 2014 για ανθρωποκτονία από το ανώτατο δικαστήριο, αλλά το ανώτατο εφετείο στα τέλη του 2015 τον έκρινε ένοχο για φόνο μετά από έφεση των εισαγγελέων. Φυλακίστηκε εκ νέου για έξι χρόνια το 2016 μετά από ποινή του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία ήταν μικρότερη από το ήμισυ της ελάχιστης 15ετούς ποινής που ζητούσαν οι εισαγγελείς. Το 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο υπερδιπλασίασε την ποινή του σε 13 χρόνια και πέντε μήνες, λέγοντας ότι η ποινή φυλάκισης έξι ετών ήταν «σοκαριστικά επιεικής». Εκπρόσωπος του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής είπε ότι μια επιτροπή αποφυλάκισης θα εξετάσει την υπόθεση στην σημερινή ακρόαση, όπου θα αποφασίιστεί αν θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Πολλά παίζουν τον ρόλο τους και λαμβάνονται υπόψιν φυσικά. Η φύση των εγκλημάτων, η πιθανότητα υποτροπής, η συμπεριφορά στην φυλακή, η σωματική και ψυχική ευεξία και οι πιθανές απειλές που μπορεί να υπάρξουν εάν αποφυλακιστούν οι δράστες/ένοχοι. Τον Μάρτιο η προσπάθεια του Πιστόριους για αποφυλάκιση έπεσε στο κενό, αφού κρίθηκε ότι δεν είχε συμπληρώσει την ελάχιστη περίοδο κράτησης που απαιτείται. Ωστόσο, το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ο Πιστόριους είχε εκτίσει το ήμισυ της ποινής του μέχρι τις 21 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, κάτι που σήμαινε ότι δικαιούτο αποφυλάκισης υπό όρους, αφού η ποινή του άρχισε τον Ιούλιο του 2016 αντί για τον Νοέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This