Γερή αβάντα της Ρωσίας στην Τουρκία: Και κόμβος φυσικού αερίου και «κλειδί» για τα σιτηρά

Στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας με αντιπροσωπεία 60 ατόμων!

Must Read

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, ηγείται μιας αντιπροσωπείας 60 ατόμων στις συνομιλίες της Μόσχας με την Άγκυρα για τη μετατροπή της Τουρκίας σε κόμβο φυσικού αερίου και τη σύμβαση των σιτηρών.

Η επίσκεψη αυτή και η περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, έρχεται σε μια εποχή που οι παγκόσμιες ενεργειακές προμήθειες και το εμπόριο γεωργικών προϊόντων, έχουν καίρια σημασία και το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών, ενδεχομένως να επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και σιτηρών.

Η ενεργειακή ασφάλεια, οι πιθανές ενεργειακές συμφωνίες και η συνεργασία στην αγορά σιτηρών, θέματα διεθνούς σημασίας, βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών, με τη Ρωσία να δεσπόζει ως μεγάλος παραγωγός και εξαγωγέας ενέργειας, καθώς και ως βασικός συμμετέχοντας στην παγκόσμια αγορά σιτηρών.

Πρόσφατα, ο Νόβακ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο έργο για τον κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης από την ρωσική Gazprom και την τουρκική BOTAS και γίνονται οι σχετικές διαβουλεύσεις.

Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, βρίσκεται και η κατασκευή ενός δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σινώπη (στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας).

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah, στη ρωσική αντιπροσωπεία συμμετέχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις εταιρείες Rosatom (πυρηνική ενέργεια), Gazprom (φυσικό αέριο) και Rosneft (πετρέλαιο).

Την ίδια στιγμή, η ελληνική Κυβέρνηση «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου» την ώρα που στην περιοχή μας οι γεωπολιτικές εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This