Κατάρ και Αίγυπτος μεσολάβησαν να ξεπεραστούν τα εμπόδια – Απόψε η δεύτερη απελευθέρωση ομήρων

13 Ισραηλινοί όμηροι και 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι

Must Read

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απελευθέρωσης της δεύτερης ομάδας των ομήρων από τη Χαμάς καθώς απόψε θα αφεθούν ελεύθεροι 13 Ισραηλινοί όμηροι και 39 παλαιστίνιοι κρατούμενοι, στο πλαίσιο της τετραήμερης εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και μετά τις ώρες αγωνίας που πέρασαν οι όμηροι αλλά και οι συγγενείς τους σύντομα θα βρεθούν και πάλι μαζί.

Η απόφαση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς να καθυστερήσει την απλευθέρωση ομήρων μέχρις ότου το Ισραήλ τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που αφορούν την είσοδο φορτηγών με βοήθεια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας λίγο έλειψε να τινάξει την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών στον αέρα.

Η μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ απεδείχθη σωτήρια καθώς το πρόβλημα που οδήγησε στην καθυστέρηση της απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς επιλύθηκε, ανέφερε ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, κατόπιν επικοινωνίας αξιωματούχων του Κατάρ και της Αιγύπτου. «Απόψε το βράδυ αναμένεται να απελευθερωθούν 39 Παλαιστίνιοι πολίτες και συνολικά 20 όμηροι, οι 13 εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί (8 παιδιά και 5 γυναίκες) και επτά αλλοδαποί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάχεντ Αλ Ανσάρι.

Το Ισραήλ από την πλευρά του θα αποφυλακίσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε επίσης ότι η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας των ομήρων θα γίνει απόψε και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αίγυπτο και το Κατάρ επειδή διασφάλισαν ότι θα συνεχιστεί η προσωρινή εκεχειρία με το Ισραήλ.

Τι καθυστέρησε την απελευθέρωση των ομήρων

Νωρίτερα σήμερα «πάγωσε» η διαδικασία της απελευθέρωσης των ομήρων καθώς η Χαμάς ζήτησε από το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει σε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια την είσοδο στη βόρεια Γάζα. Μάλιστα εκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος υποστήριξε ότι χθες είχαν περάσει στη Γάζα συνολικά 340 φορτηγά εκ των οποίων μόνο 65 έφτασαν στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Η αντίδραση από πλευράς Ισραήλ ήταν άμεση καθώς φέρεται να έδωσε προθεσμία στη Χαμάς να απελευθερωθούν οι όμηροι μέχρι τα μεσάνυχτα ειδάλλως θα συνεχίσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Νεκροί σε συγκρούσεις στην Τζενίν

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δύο εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην Τζενίν νωρίς το απόγευμα «από διάφορες κατευθύνσεις, πυροβολώντας και περικυκλώνοντας κυβερνητικά νοσοκομεία και την έδρα της Ερυθράς Ημισελήνου».

Δείτε επίσης:

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς – Απειλεί να συνεχίσει τη χερσαία επιχείρηση αν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν απόψε

Πάτησαν Ισραήλ οι 24 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς – Πανζουρλισμός στη Δυτική Όχθη για τους 39 αποφυλακισθέντες Παλαιστίνιους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This