Σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου η Κομισιόν για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Must Read

Την ώρα που επικρατεί αναβρασμός για το διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρίσι Σούνακ για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με πολλές γνωστές προσωπικότητες να παίρνουν θέση υπέρ του επαναπατρισμού των αρχαιοτήτων, η Κομισιόν παρακολουθεί από απόσταση και «νίπτει τας χείρας της».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα, η εκπρόσωπος για θέματα πολιτισμού, Γιοχάνα Μπέρνσελ σε ερώτηση που δέχτηκε για το ζήτημα της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιοτήτων το οποίο απορρίπτει το Βρετανικό μουσείο αλλά και η κυβέρνηση Σούνακ, δήλωσε ότι πρόκειται για… διμερές ζήτημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος Έρικ Μάμερ για το αν η Κομισιόν δεν υποστηρίζει την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών στην χώρα από την οποία προέρχονται, ο ίδιος απάντησε ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να πάρει θέση για το ζήτημα που αφορά το πώς έφτασαν οι αρχαιότητες στο Βρετανικό μουσείο και επανέλαβε ότι αυτά είναι ζητήματα που αφορούν μόνο τις εμπλεκόμενες χώρες.

Θα έλεγε κανείς ότι η αντίδραση αυτή δεν προκαλεί καμία εντύπωση αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν κρατά αποστάσεις από κρίσιμα ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνη ένταση…

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This