Ισπανία: Ιμάμης συνελήφθη στη Μαδρίτη ως ύποπτος για υποκίνηση σε τρομοκρατικές πράξεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να «παρουσίαζε την εικόνα ενός καμικάζι ως μια αποδεκτή εικόνα στη μάχη εναντίον των Εβραίων και των χριστιανών...»

Must Read

Ανηλίκους για λογαριασμό της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φέρεται να «στρατολογούσε» ένας ιμάμης στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ο οποίος και συνελήφθη από την ισπανική πολιτοφυλακή.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της πολιτοφυλακής, ο ύποπτος είναι καθηγητής αραβικών και ιμάμης τεμένους στην ισπανική πρωτεύουσα. «Πρόκειται για έναν άνδρα 44 ετών, που εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγητή, για να ριζοσπαστικοποιήσει ανηλίκους, στους οποίους παρέδιδε μαθήματα και να στρατολογήσει πιθανούς υποψηφίους» για το Ισλαμικό Κράτος.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται πως ο ύποπτος «υπερασπιζόταν ενώπιον των νέων μία βίαιη άποψη περί θρησκείας» και «παρουσίαζε την εικόνα ενός τρομοκράτη αυτοκτονίας (καμικάζι) ως μια αποδεκτή εικόνα στη μάχη εναντίον των Εβραίων, των χριστιανών και των αποστατών», επισημαίνοντας πως ο ιμάμης συνελήφθη την Τετάρτη 29η Νοεμβρίου, με την έρευνα των αστυνομικών Αρχών να έχει ξεκινήσει από πέρυσι.

«Αυτές οι ενέργειες έγιναν αντιληπτές στους κόλπους της κοινότητας και δημιούργησαν διαμάχη», αναγκάζοντας τον ύποπτο να κινείται πιο διακριτικά, εξηγεί η ισπανική αστυνομία.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This