Καθυστερημένο ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Σομαλού Προέδρου – Σκότωσε κούριερ σε τροχαίο στην Κωνσταντινούπολη

Ο «γαλαζοαίματος» χτύπησε από πίσω τη μοτοσικλέτα του άτυχου 38χρονου – Έφυγε σαν κλέφτης από την Τουρκία!

Must Read

Ένας Τούρκος εισαγγελέας χθες Σάββατο, διαπίστωσε ότι ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, Χασάν Σεΐχ Μοχαμούντ, διέφυγε από την Τουρκία προτού το τουρκικό δικαστήριο εκδώσει διεθνή απαγόρευση ταξιδιού.

Ο ύποπτος αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο οδηγός στο θανατηφόρο τροχαίο της 30ης Νοεμβρίου στο οποίο σκοτώθηκε ο 38χρονος ταχυμεταφορέας Yunus Emre Göçer.

Ο άτυχος Τούρκος, χτυπήθηκε από πίσω από το όχημα του Σομαλού κι ενώ βρισκόταν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η τουρκική εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Σομαλού Προέδρου, λίγες μέρες μετά την διαφυγή του από τη χώρα.

Σύμφωνα με το χρονικό που δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

  • Ο Göçer διασωληνώνεται στην εντατική στο νοσοκομείο Samatya στις 30/11.
  • Παίρνουν κατάθεση από τον Σομαλό και τον αφήνουν από το αστυνομικό τμήμα την ίδια μέρα, χωρίς καν να τον κρατήσουν ή να του επιβάλουν απαγόρευση μετακίνησης.
  • Στις 2 Δεκεμβρίου ο Σομαλός πηγαίνει στο εξωτερικό με προγραμματισμένη πτήση.
  • Μετά τον θάνατο του Yunus Emre Göçer στις 6 Δεκεμβρίου, η φύση του αδικήματος αλλάζει σε πρόκληση θανάτου από αμέλεια.
  • Στις 7 Δεκεμβρίου η εισαγγελία εκδίδει ένταλμα σύλληψης, μετά τον θάνατο του 38χρονου κούριερ.
  • Η πραγματογνωμοσύνη συντάσσεται 8 ημέρες μετά το περιστατικό.

Το αίτημα εντάλματος της τουρκικής εισαγγελίας, ανέφερε ότι η έξοδος του υπόπτου από την Τουρκία ήταν καταγεγραμμένη και οι αρχές δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Το τροχαίο δυστύχημα  της 30ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 38χρονου κούριερ, ενώ η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον, τότε άγνωστο, οδηγό μετά από κατάθεση που του πήρε.

Ο Göçer, πατέρας δύο παιδιών (το ένα εξ αυτών με αναπηρία) πέθανε έξι ημέρες μετά το τροχαίο.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός που χτύπησε τον κούριερ, ήταν ο γιος του Προέδρου της Σομαλίας, Μοχάμουντ, ο οποίος οδηγούσε όχημα που ανήκε στο προξενείο της Σομαλίας.

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε διεθνή απαγόρευση ταξιδιού για τον Μοχάμουντ στις 7 Δεκεμβρίου. Η εισαγγελία δήλωσε ότι υποπτεύονταν ότι ο Σομαλός έφυγε από την Τουρκία στις 2 Δεκεμβρίου, πριν από την ταξιδιωτική απαγόρευση.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επέκρινε τη φυγή του δράστη από την Τουρκία.

«Η νοοτροπία που παραβλέπει και επιτρέπει αυτή τη διαφυγή, δυστυχώς έχει γίνει ανίκανη να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών στη χώρα τους», έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας το βίντεο που δείχνει τη στιγμή του τροχαίου.

*πηγή φωτογραφιών: Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This